"Deklaracija o jeziku vukovski vapaj YU nacionalista"

Bivši hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović kaže da je Deklaracija o zajedničkom jeziku "vukovski vapaj jugoslovenskih nacionalista".

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2017.

13:50

Foto: Youtube

Prema njegovim rečima, Deklaracija nije nastala kao rezultat regionalnog projekta "Jezici i nacionalizam", za koju tvorci tvrde da je namera podizanje svesti i aktivno uticanje na postojeće nacionalističke jezičke prakse u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

Hasanbegović je za hrvatski t-portal poručio da se radi o "vukovskom vapaju jugoslavenskih nacionalista za izgubljenom domajom".

Deklaraciju je sastavilo 30 stručnjaka različitih struka tokom niza konferencija "Jezici i nacionalizmi", koje su se od aprila do novembra prošle godine održavale u Podgorici, Splitu, Beogradu i Sarajevu.

Deklaracija će sutra biti predstavljena u Sarajevu, a 1. aprila objavljena i dostupna za potpisivanje na veb stranici projekta www.jezicinacionalizmi.com.

Bivši hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović tokom mandata više puta je izazivao buru u regionu poziranjem sa proustaškim simobolima, fotografisanjem sa proustaškim pevačem Markom Perkovićem Tompsonom i revizionističkim izjava o zločinima u logoru Jasenovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: