Zločin potresa HR: Ubio majku pred drugom, usmrtio i oca

Devetnaestogodišnji Tin Šunjerge ubio je pucnjima iz vatrenog oružja svoje roditelje u Čistoj Velikoj u Hrvatskoj, a nakon kraće potrage tinejdžer je uhapšen.

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2017.

12:56

Default images

Zločin se odigrao tokom vikenda, a uhapšeni mladić je policiji juče priznao sve detalje ubistva, prenose hrvatski mediji.

"Žao mi je. Kajem se. Svestan sam onoga što sam učinio! Ali više nisam mogao da izdržim stalne prigovore roditelja!.

To je u glavnim crtama sažetak odbrane Tina Šunjerge pred državnim tužiocem.

Opisao je kako je ubio roditelje, 46-godišnju majku Silvanu i 45-godišnjeg oca Marina, i motive zašto je to učinio. Nije motiv, kako se mislilo, bila očeva zabrana za odlazak na prijateljevu rođendansku zabavu u Gaćeleze, na koju je otišao u subotu uveče, nekoliko sati nakon što je ubio roditelje, niti je povod bilo najava roditelja da će ga poslati u komunu na lečenje od zavisnosti kako bi ga maknuli od droge i društva koje je, po mišljenju roditelja, na njega loše uticalo.

Roditelje je ubio svesno i planski, piše "Jutarnji list".

Kako se navodi u saopštenju šibenačkog tužilaštva, u subotu po podne prvo je obio sef i uzeo očev pištolj. Potom je pozvao svog prijatelja, 20-godišnjeg Ivana Škarića da ide s njim u polje, gde su mu radili roditelji. Ivan je pristao ne znajući šta Tin smera. Oko 16 sati majci, koja je upravljala saksom, ispalio je metak u potiljak i na mestu je ubio.

Ivan je pobegao iz auta i tvrdi da se dva dana skrivao u kući i nikome od šoka ništa nije govorio. Rekao je i da se bojao za svoj život. Nakon likvidacije majke Tin Šunjerga je dopešačio do kuće u Čistoj Velikoj. Oca je zatekao u garaži. Iskoristio je trenutak kad mu je otac bio okrenut leđima i s udaljenosti od tridesetak centimetara ispalio mu hitac u potiljak, ubivši ga na mestu, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: