Cesid i B92: Izbori uživo, čim padne gol znaćete ko vodi

Građani će biti u prilici da tokom izborne noći uživo prate brojanje glasova, jer će Cesid saopštavati rezultate predsedničkih izbora u realnom vremenu.

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2017.

16:15

Cesid i B92: Izbori uživo, čim padne gol znaćete ko vodi
Foto: Tanjug

Izborne rezultate Cesida možete direktno pratiti u izbornoj noći na našoj televiziji.

Predsednička trka kao prenos fudbalske utakmice. Čim padne gol, odnosno, prebroje se glasovi s jednog biračkog mesta, znaće se ko u tom minutu vodi.

U Cesidu objašnjavaju da će, logično, prvo stizati rezultati sa malih biračkih mesta u kojima glasa do 100 ljudi, a da će rezultati brojanja hiljadu i više listića sa većih birališta stizati kasnije.

Dakle, na početku utakmice treba očekivati velike oscilacije.

"Kandidat vladajuće koalicije Vučić će u početku biti znatno iznad onoga što će biti njegov finalni rez i to je posledica, jer znamo gde je utemeljeno njegovo biračko telo", navodi Đorđe Vuković iz Cesida.

"Logično je i da Čanak ima manje dok ne stigne Vojvodina ili Janković dok ne stignu rezultati iz velikih centara", dodaje on.

U Cesidu kažu da će svoju finalnu projekciju saopštiti tek kad pristigne rezultat sa reprezentativnog uzorka.

"Naš uzorak bi trebalo da odgovara u najvećoj meri onome što će na kraju biti finalni rez, svaki disbalans između našeg uzorka i drugih biračkih mesta naravno da signalizira na nepravilnosti", kaže Bojan Klačar iz Cesida.

Demostat je ranije objavio rezultate istraživanja, sprovedenog putem telefonske ankete u pretposlednjoj nedelji izborne kampanje.

Prema njihovim rezultatima, kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić je na 56,2 odsto glasova, a iza njega bio bi Luka Maksimović sa 9,5, pa Vuk Jeremić i Saša Janković sa neznatno manjim procentom.

Izlaznost bi, kako navode, bila na 57 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: