Jeremić: Neće nas uplašiti / FOTO

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je da ne vidi razloge zbog kojih su dvojica nepoznatih muškaraca pretukla aktivistu organizacije Drugi krug.

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2017.

15:22

Jeremić: Neće nas uplašiti / FOTO
Foto: Tanjug

Kako kaže, to je moglo da se dogodi samo zbog njegovog svakodnevnog učešća na protestima ispred dnevnog lista "Informer".

Na skupu ispred prostorija redakcije lista "Informer" u Beogradu, Jeremić je rekao da pretučeni mladić nije bio eksponiran nigde osim u organizaciji Drugi krug, sa čijim članovima je dolazio ispred "Informera".

On je rekao da se, uprkos brojnim pretnjama u kampanji, nadao da neće doći do upotrebe sile prema neistomišljenicima, ali je dodao da je to, po svemu sudeći, nemoguće u zemlji u kojoj se nasilje projektuje sa samog vrha države.

"Ako ovoj nesreći na stanemo na put, možemo se nadati nečem mnogo gorem u budućnosti. Ovo je poruka, pre svega Aleksandru Vučiću, ali i svima ostalima koji su deo ovoga što nam se danas u Srbiji dešava, da nas neće uplašiti i da su mu odbrojani ne samo dani, nego i sati na vlasti. Ovakvu vrstu zlostavljanja Srbija i njen narod nikada nisu trpeli i uvek su umeli da kazne i to će učiniti i ovaj put", rekao je Jeremić.
Foto: Tanjug
Jeremić je kazao da je napad na aktivistu Drugog kruga poruka ostalim mladim ljudima da se ne suprotstavljaju lošim pojavama i da je u Srbiji dozvoljeno čak i takvo ponašanje prema neistomišljenicima.

Kako je ranije objavio Jeremićev tim, aktivista organizacije Drugi krug Marko M. koji je prethodnih dana učestovovao u protestima ispred "Informera", pretučen je ispred svog stana na Zvezdari.

Marko M. je pred prostorije "Informera" došao s vidnim povredama na licu, odnosno s podlivima na čelu, ispod oka i na nosu.

Prema njegovim rečima, povrede su mu nanela dvojica muškaraca, od kojih je jedan imao četrdesetak godina i bio ćelav i snažnije građe, koji su ga čekali nekoliko sati ispred stana.
Foto: Tanjug
On je rekao da su ga pre napada samo kratko upitali da li se zove Marko i da su ga, nakon što je on odgovorio potvrdno, napali i tukli više minuta, dok ih nije prekinula komšinica, svojim zapomaganjem.

Pretučeni mladić je bio kod lekara, gde mu je ukazana pomoć, a iz policije su ga pozvali da dâ izjavu o napadu.

On je rekao da mu je jedan komšija rekao da su ti ljudi čekali nekoliko sati ispred njegove zgrade i dodao da će u toku dana prikupiti izjave svih svedoka tog incidenta, kako bi sve to predao policiji.

Organizacija Drugi krug okuplja mlade koji podržavaju kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: