Vulin o "Goši": Inspekcija podnela dve prijave, ali...

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da su inspekcije u prethodnom periodu dva puta podnosile prijave protiv vlasnika "Goše".

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.03.2017.

18:11

Vulin o
Tanjug

Dodao je da su prijave podnete zbog nepravilnosti u poslovanju, ali da sudski organi nijednom nisu odredili kaznu.

Vulin je novinarima u Novom Sadu rekao da je nedopustivo da neko ne uplaćuje doprinose za radnike i da takvo ponašanje mora biti kažnjeno.

Pročitajte još: Radnik se obesio u fabrici "Goša"

"Upravo iz tih razloga inspekcije su i podnosile prijave, ali od suda vlasnik 'Goše', koji je privatnik i na koga država nema uticaj, dobio je samo nekakva uputstva o radu, a ne kazne", naveo je Vulin prilikom posete skupu penzionera u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

On je naglasio da niko od zaposlenih u prethodne dve godine nije ni ministarstvu, ni bilo kojoj inspekciji prijavio da se u Goši ne uplaćuju doprinosi, iako im je to bilo poznato.

Prema Vulinovim rečima, to je neobjašnjivo.

On je dodao da će država učiniti sve što je u njenoj moći da se situacija u "Goši" reši.

Vulin je pojasnio da su inspekcije podnele prijave protiv vlasnika "Goše" tokom redovnih kontrola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: