Austrija će tražiti izuzeće od plana EU za migrante

Austrijski kancelar Kristijan Kern rekao je da će se boriti da od Brisela dobije makar privremeno izuzeće od plana EU za raspoređivanje izbeglica u zemljama EU.

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2017.

16:07

Austrija će tražiti izuzeće od plana EU za migrante
Foto: Tanjug, arhiva

Kern je nakon sastanka austrijske vlade izjavio da Austrija treba da bude izuzeta od plana jer je obaveze već ispunila, vodeći računa o ljudima koji su već ušli u zemlju mimo planova.

Plan je usvojen u septembru 2015. i predviđa preseljenje 160.000 tražilaca azila iz Grčke i Italije širom EU u toku dve godine, ali je samo mali deo njih preseljen. Austrija po planu treba da primi 1.953 čoveka.

Portparolka Evropske komisije Nataša Berto rekla je da se "nijedna zemlja ne može unilateralno povući iz primene zakona" i da se od Austrije očekuje da ispuni svoje obaveze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: