Berlin: Ukraden drugi po veličini zlatnik na svetu

Provalnici su iz trezora jednog berlinskog muzeja ukrali zlatnik težak 100 kilograma i prečnika oko pola metra, a koji vredi oko 3,8 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.03.2017.

07:00

Berlin: Ukraden drugi po veličini zlatnik na svetu
Foto: Tanjug

"U noći na ponedeljak iz skladišta Bode muzeja na berlinskom Muzejskom ostrvu ukraden je kanadski zlatnik sa likom britanske kraljice Elizabete Druge. Za provalnicima se još traga", navodi se u saopštenju policije, koje prenosi Hina.

Zlatnik naziva "Big Maple Leaf" (Veliki list javora) najveći je zlatnik na svetu, posle australijskog zlatnika "Gold Kangoroo" koji teži jednu tonu.

Bode muzej pripada sklopu svetski poznatih muzeja na tzv. Muzejskom ostrvu u centru Berlina i, osim antičkih skulptura poseduje i veliku zbirku kovanica među koje je spadao i "Big Maple Leaf".

Tik uz Muzejski otok prolazi železnička pruga pored koje su pronađene merdevine za koje se pretpostavlja da su poslužile provalnicima pri ulasku u muzej.

Istragu je preuzela specijalna jedinica berlinske policije zadužena za rešavanja pljački umetnina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: