Obradović "čekao nadležne" u Pećincima; SNS: Vandalski čin

Lider Dveri Boško Obradović i poslanici tog pokreta su pokušali nadležnima u opštini Pećinci da uruče zahtev da se Dragana Milićević vrati na posao.

Izvor: Beta

Utorak, 28.03.2017.

22:21

Obradović

Oni su zahtevali da se ona vrati na posao u lokalnom Domu zdravlja u kome je, kako tvrde, dobila otkaz iz političkih razloga.

Dveri su ranije navele da je Dragana Milićević koja je brinula o 65 staraca, dobila otkaz samo zato što je ugostila predsedničkog kandidata Dveri u svom domaćinstvu.

"Ovo nije usamljeni slučaj. Desetine hiljada ljudi danas u Srbiji ucenjeni su i poniženi od Aleksandra Vučića", navele su tada Dveri.

Opština Pećinci potom je saopštila da Dragana Milićević nikada nije ni bila zaposlena u toj ustanovi.

Srpska napredna stranka saopštila je da je zgrožena zbog, kako se navodi, vandalskog zastrašivanja radnika i predsednice Opštine Pećinci od strane lidera Pokreta Dveri i njegovih simpatizera.

"Stranačko poselo koje je danas Obradović upriličio u Pećincima sa svojih desetak simpatizera koliko ih sve ukupno ima, pretvorilo se u vandalsko zastrašivanje radnika i predsednice Opštine ulaženjem u njenu kancelariju, praćeno odgurivanjem portira i mlataranjem stranačkim zastavama", piše u saopštenju Medija centra SNS za Vojvodinu.

Zgroženi smo zbog načina na koji pojedinici pokušavaju da utiču na opštinsku vlast u Pećincima i nipodaštavaju političku volju građana, ističu naprednjaci.

"Ovo je ruganje institucijama i opstruisanje rada Opštine. Nadamo se da će ovaj krajnje vandalski čin biti procesuiran od strane nadležnih organa kao i osuđen od strane svih građana Srbije", dodaje se u saopštenju.

SNS, takođe, apeluje na političke neistomišljenike da "ovakvim primitivnim skupljanjem jeftinih političkih poena" ne donose ništa dobro svom narodu.

Predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički izjavila je da je zaprepašćena i zgrožena današnjim nasilnim upadom lidera Dveri Boška Obradovića i njegovih pristalica u njen kabinet i njegovim verbalnim napadom na dve žene koje su se u tom trenutku zatekle u kabinetu.

"Takvo nasilničko ponašanje ni slučajno nisam očekivala od čoveka koji se kandiduje za predsednika Srbije. Ja lično, kao ni bilo ko od rukovodstva opštine Pećinci, ni na koji način nismo dali povoda za ovakvo ponašanje, jer ni na koji način nismo ometali današnji politički miting gospodina Obradovića u Pećincima", izjavila je Kovačević Subotički, a saopštila Opština Pećinci. Lider Dveri Boško Obradović i poslanici tog pokreta ranije danas su saopštili da su pokušali nadležnima u opštini Pećinci da uruče zahtev da se Dragana Milićević vrati na posao u lokalnom Domu zdravlja u kome je, kako tvrde, dobila otkaz iz političkih razloga.

"Pošto u zgradi opštine nije bilo nikoga od opštinskih funkiconera, Obradović i još 50-tak aktivista tog pokreta ušli su u opštinu i tu će ostati dok se ne pojavi neko od nadležnih kome mogu da uruče zahtev", saopštile su Dveri. Dubravka Kovačević Subotički navela ja da su službenici opštine Bošku Obradoviću ponudili da zahteve, zbog njene odsutnosti, preda na pisarnici Opštine ili sekretarici, tako da nije bilo nikakve potrebe za nasilnim zaposedanjem njenog kabineta.

Ona je ponovo odbacila optužbe da je iz političkih razloga vršila pritisak da Dragana Milićević bude otpuštena iz Centra za socijalni rad - "apsolutno netačne", navodeći da Dragana Milićević nikada nije bila zaposlena u Centru, već je po Ugovoru o delu bila angažovana na projektu pomoći u kući za stara lica, i da je Centar za socijalni rad morao da se odrekne njenih usluga je smanjenje sredstava kojima se finansira ovaj projekat. "Opština Pećinci niti je zaposlila niti je otpustila gospođu Milićević, a prilikom zapošljavanja se nikada nije rukovodila stranačkom pripadnošću", saopštila je Kovačević Subotički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: