Bela kuća Rusiji: Odmah oslobodite sve demonstrante

Bela kuća pozvala je Rusiju da odmah oslobodi sve demonstrante koji su, kako navodi, proteklog vikenda mirno protestovali na antivladinim demonstracijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2017.

21:13

Bela kuća Rusiji: Odmah oslobodite sve demonstrante
Foto: Gettyimages

"SAD snažno osuđuju hapšenje stotina mirnih demonstranata širom Rusije u nedelju", izjavio je predstavnik za medije Bele kuće Šon Spajser, prenosi AP.

Spajser je pročitao saopštenje Stejt departmenta u kojem se ta hapšenja nazivaju "povredom suštinskih demokratskih vrednosti".

On je istakao da ljudi svuda zaslužuju transparentnu i odgovornu vladu, kao i "mogućnost da ostvaruju svoja prava bez straha od odmazde".

Moskva je ranije odbila pozive SAD i EU da oslobodi demonstrante uhapšene tokom "ilegalnih demonstracija" i optužila organizatore da su platili tinejdžere da učestvuju na njima.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je na konferenciji za novinare proteste nazvao "provokacijom" i kazao da su zvaničnici zabrinuti da bi opozicioni aktivisti mogli da ohrabre ljude da i ubuduće krše zakon, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: