Mediji: Kosovo uslovljava posetu; Vučić: Nisam obavešten

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je da nije zvanično obavešten o navodnim uslovljavanjima njegove posete Kosovu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 27.03.2017.

19:40

Default images
Foto: Gettyimages

Upitan da li su mu kosovske vlasti uslovile da 29. marta ide na Kosovo i obiđe Leposavić, Vučić je rekao da o tome nije obavešten.

Kako je navedeno odlazak je uslovljen članovima delegacije, a zatražen je izostanak pojedinih ministara Vlade Srbije.

"Da li će da zabrane ili ne to je njihova stvar", rekao je Vučić gostujući na televiziji Pink i dodao da je mislio da na Kosovo ide sam, ali da sada ne zna da li će uopšte ići.

On je ocenio da će ukoliko pregovori sa Prištinom budu prebačeni na predsednički nivo oni "funkcionisati jednako" kao i do sada.

Vučić smatra da za Prištinu veliki problem predstavlja formiranje Specijalnog suda za ratne zločine.

“Plašim se da je to mnogo opasnije za nas Srbe nego za Albance koji bi trebalo da budu meta krivičnog progona. Albanci su spremni na sve kako bi to zaustavili", kazao je aktuelni premijer Srbije.

RTK2 je ranije javila da bi premijer i kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić trebalo u sredu poseti Kosovo.

Ta prištinska televizija tvrdi da je dozvola zatražena od kosovske vlade, ali dodaje, pozivajući se na svoje izvore, da je vlada u Prištini "uslovila" dolazak Vučića.

Jedan od uslova je, tvrdi RTK2, da u delegaciji ne budu dva ministra Vlade Srbije - unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i odbrane Zoran Đorđević, kojima je, kažu, prištinska vlada prethodno zabranila ulazak na Kosovo.

Kako se navodi, dozvola je zatražena za posetu od nekoliko sati opštini Leposavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: