Obradović: Vreme da se kaže ne lošoj i pogubnoj vlasti

Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović rekao je na završnoj konvenciji u Čačku da je vreme da se kaže ne "jednoj lošoj i pogubnoj vlasti".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 27.03.2017.

22:54

Obradović: Vreme da se kaže ne lošoj i pogubnoj vlasti
Foto: Tanjug, arhiva

"Postavljam pitanje svima vama šta hoće kao predsednički kandidat onaj koji 35 godina nije vratio knjigu u biblioteku. Još kaže da je to odgovornost i simbol kako se poštuje data reč i da treba da mu verujemo da će tako za 35 godina vratiti i plate i penzije koje je opljačkao", rekao je Obradović.

On je rekao da je njegova obaveza da na ovim izborima progovori u ime Dragana Mladenovića koji je pre nekoliko dana izvršio samoubistvo u fabrici Goša u Smederevskoj Palanci.

"Ubio se zato što četiri godine mu nisu isplaćena njegova zarađena primanja, tri godine nije imao overenu zdravstvenu knjižicu, a izdržavao je nepokretnu majku i nepokretno dete i nije mogao da živi kao čovek od svog rada u Vučićevoj Srbiji", rekao je Obradović.

On je rekao da ne može da oprosti Aleksandru Vučiću ni otkaz koji je dobila gerontodomaćica iz Pećinaca Dragana Milićević.

"Ona je ostala bez posla samo zato što je slobodna Srpkinja koja se ne plaši ove vlasti i koja je podržala Dveri," rekao je Obradović i pozvao sve građane na protest koji je zakazan za sutra u 14 časova u Pećincima zbog otpuštanja Milićević.

On je ocenio da su samoubistvo radnika Mladenovića i otkaz gerontodomaćici Milićević dva simbola srpske propasti, poniženja, muke , stradanja, kako je rekao ne samo pod ovom već pod svim vlastima koje vladaju Srbijom u 27 godina obnovljenog višestranačja, koje je ocenio kao "lopovske i prevarantske".

"Toliko smo se borili da izađemo iz komunizma da bi ušli u demokratiju, a demokratija je Srbiji donela samo pljačku, samo lopove, samo prevarante i nove izdajnike koji su bili spremni da trguju našim nacionalnim i državnim interesima", rekao je Obradović.

On je ocenio da Srbijom vladaju oni koji rade za MMF, za Svetsku banku, za Brisel, za NATO pakt, za strane investitore, za domaće tajkune.

"Srbijom vladaju oni koji rade za partijsku mafiju, koja vlada Srbijom i dere kožu s leđa građana Srbije, dok se oni bogate, dok mi siromašimo, dok Vučić i njegovo okruženje misle da mogu da rade sa Srbijom šta hoće. Mi mu iz ovog slobodarskog Čačka kažemo: dalje nećeš moći Aleksandre Vučiću", rekao je Obradović.

On je pozvao građane da 2. aprila izađu na izbore "protiv političke mafije".

"Na izbore protiv političke mafije koja nas je opljačkala, da otkrijemo istinu o korumpiranom politčkom sistemu koji vlada Srbijom i da otkrijemo glavnu istinu koji ne sme da kaže nijedan predsednički kandidat danas , da je Aleksanadar Vučič šef političke mafije u Srbiji", rekao je Obradović.

On je ocenio da je Tomislav Nikolić, koga je okarakterisao kao "čoveka bez svojstava, bez identiteta, čoveka bez morala, bez svog stava i mišljenja" kao predsednik Srbije uništio državu za pet godina služeći interesima Vučića.

Obradović je rekao da je nacionalni cilj Srbije u 21. veku ujedinjenje Srbije, Crne Gore i Republike Srpske u jednu zajedničku državu.

On je ponovio da je kovertirao ostavku ako pobedi i kao predsednik Srbije za šest meseci ne ispuni predizborna obećanja.

Obradovićev govor prekidan je nekoliko puta skandiranjima "Bole, Srbine" i "Vučiću, lopovu".

Završna konvencija Dveri održana je u prepunoj Velikoj sali Doma kulture u Čačku. Na bini su bili istaknuti plakati sa parolama "Da živimo kao ljudi", a brojni aktivisti držali su zastave Srbije i Dveri.

Pored Obradovića na konvenciji su govorili i profesor srpskog jezika u čačanskoj Gimnaziji Vladimir Dimitrijević, republički poslanik Dveri Miladin Ševarlić, predsednik Političkog saveta Dveri Kosta Čavoški i bivša gerontodomaćica iz Pećinaca Dragana Milićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: