Radulović: Izbori su prilika da Vučić ode na biro rada

Predsednički kandidat pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ocenio je da 2. aprila neće biti održani samo predsednički izbori, već izbori za promenu sistema.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 27.03.2017.

22:35

Radulović: Izbori su prilika da Vučić ode na biro rada
Foto: Tanjug, arhiva

"Građani na ovim izborima imaju priliku da tim partijskim kadrovima koji se nisu ostvarili van politike, a ostvarili su se u stvari kroz politiku, daju otkaz. Počev od Aleksandra Vučića, da ga pošalju na biro rada i da konačno Srbija prodiše", rekao je Radulović novinarima pred skup na Trgu Slobode u Subotici.

Radulović je ocenio da ima "jako dobre" šanse da uđe u drugi krug u kojem očekuje da pobedi predsedničkog kandidata vladajuće većine, a nakon toga slede pad Vlade, vanredni parlamentarni izbori i raspad Srpske napredne stranke.

"Oni su kao kula od karata koja će se srušiti. Ta politika partijskog zapošljavanja, subvencija stranim investitorima, korupcije na svim nivoima, izvlačenja novca iz javnog sektora, postavljanja lokalnih šerifa je mnogo koštala Srbiju", rekao je Radulović.

Radulović je najavio daće, ako pobedi, vratiti penzije i plate zdravstvenim i prosvetnim radnicima, vojsci i policiji na raniji nivo i uvesti red u javnom sektoru, doneti zakon o poreklu imovine, a najavio je i povezivanje radnog staža i isplatu zaostalih zarada, i smanjenje poreza i doprinosa.

Da bi se to ostvarilo, po njegovom mišljenju, potrebno je ukinuti "partijski parazitski sistem, partijsko zapošljavanje, subvencije i celu burazersku ekonomiju koja praktično ubija Srbiju".

"Srbija je lepa i bogata zemlja, mi ne moramo da živimo ovako kako živimo. Stanje je ovakvo zbog potpuno nesposobne partijske elite. Ovo je naša zemlja, a ne Vučićeva korumpirana partijska država", rekao je Radulović.

Uvođenje reda, po njemu, znači jednaka prava za sve, pa i nacionalne manjine, jer kako smatra Srbiji nije potreban vođa već sistem jednakih šansi za sve, gde će najbolji doći na vrh najvažnijih institucija.

"Svima su novčanici prazni, a gledaju RTS i dobijaju neku ružičastu sliku po kojoj izgleda da Srbiji ide dobro, odnosno da idemo u dobrom pravcu. Nema veze između tog novčanika i toga što vide preko RTS-a, pa onda kažu sebi pa možda je nekog drugog sunce ogrejalo, samo još nije stiglo do mene.

"Stvar je u tome da nikome nije dobro, osim toj partijskoj manjini", kazao je Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: