"Uz Vučića Šreder i Merkel, uz mene Koštunica i patriote"

Predsednički kandidat DSS Aleksandar Popović izjavio je da Vučića podržavaju Gerhard Šreder i Angela Merkel, a njega Vojislav Koštunica i patriote.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 27.03.2017.

10:28

Kako kaže, Koštunica i patriote ga podržavaju jer im je "srpska sloboda iznad svega".

Popović je u predsedničkoj kampanji boravio u Kruševcu, gde je rekao da je Šreder prvi nemački kancelar nakon Adolfa Hitlera koji je doneo odluku da napadne jednu zemlju, navodi se u saopštenju DSS dostavljenom medijima.

Osim toga, Popović je Vučića kritikovao zbog toga što je na godišnjicu početka NATO napada na SRJ u Beogradu na miting pozvao Gerharda Šredera, bivšeg nemačkog kancelara iz vremena bombardovanja.

"On (Šreder) nas je 1999. godine bombardovao kasetnim bombama, ubijao našu decu, gađao nas osiromašenim uranom. Šreder je 24. marta ove godine podržao Aleksandra Vučića. Takvi, pa i Šreder ,dok je na funkciji, treba da budu službeno primljeni i saslušani. Kada to više nije, njega u privatnu i stranačku posetu na dan početka agresije NATO može da primi i u svoju izbornu kampanju uključi samo neko ko jednako kao i on nije prijatelj Srbije", rekao je Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: