Bugarski socijalisti priznali poraz, Ninova čestitala GERB

Lider Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova priznala je poraz na parlamentarnim izborima i čestitala na pobedi GERBu bivšeg premijera Bojka Borisova.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.03.2017.

22:28

Bugarski socijalisti priznali poraz, Ninova čestitala GERB
Foto: Tanjug

Ninova je rekla da će njena stranka pokušati da formira vladu, ako to GERB ne uspe.

"Želimo da čestitamo pobednicima, GERB-u. Ako oni ne budu uspeli da formiraju vladu, a mi dobijemo mandat, pokušaćemo da formiramo bugarsku vladu" da bi osigurali bezbednost zemlje, rekla je Ninova novinarima.

Bugarska 1. januara 2018. preuzima predsedavanje EU, napominje Rojters.

Agencija AP navodi da su socijalisti, koji se zalažu za bliže odnose sa Rusijom, odbacili mogućnost učešća u koalicionoj vladi sa partijom desnog centra GERB.

Nešto ranije, Borisov je izjavio da njegova partija ima čist mandat da formira novu bugarsku vladu.

"Rezultat je kategorički potvrdio da bi GERB trebalo da bude vodeća vladajuća partija", rekao je Borisov.

GERB je osvojio između 32,2 odsto i 32,8 odsto na parlamentarnim izborima u Bugarskoj, dok je Socijalistička partija dobila podršku između 28 i 28,4 odsto birača, pokazale su izlazne ankete koje su sproveli Alfa Riserč i Galup Internešnal Balkan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: