Hamas blokirao Gazu, niko ne može da uđe ni da izađe

Vlasti palestinske organizacije Hamas, koje upravljaju Pojasom Gaze, zatvorili su glavni granični prelaz ka Izraelu, nakon smrti visoko rangiranog ekstremiste.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.03.2017.

11:32

Hamas blokirao Gazu, niko ne može da uđe ni da izađe
Getty Images

Portparol lokalnog ministarstva Liad al-Bozum izjavio je da će granični prelaz Erez biti "potpuno zatvoren u oba pravca", do daljeg.

Ova neuobičajena mera, usledila je nakon što je visoki ekstremista Hamasa, Mazen Faka ubijen u petak, na ulazu u kuću u Gazi.

Zvaničnici Hamasa saopštili su da je Faka upucan u glavu četiri puta iz pištolja sa prigušivačem i osudili Izrael za njegov "atentat" ne nudeći nikakve dokaze.

Zbog sumnje da su u ubistvo umešani lokalni pomagači, Hamas je postavio na desetine kontrolnih punktova širom Pojasa Gaze.

Njegovoj sahrani prisustvovalo je na hiljade pristalica, uključujući i glavne vođe organizacije u Gazi koji su se zakleli da će osvetiti njegovo ubistvo.

Izrael, kako se navodi, nije imao komentar o ubistvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: