Reforma u osnovnim školama počinje naredne školske godine

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da reforma obrazovanja u osnovnim školama kreće već od naredne školske godine.

Izvor: Beta

Nedelja, 26.03.2017.

16:44

Reforma u osnovnim školama počinje naredne školske godine

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, Šarčević je to izjavio prilikom obilaska Osnovne škole "Maršal Tito" u selu Padina, naseljenog pretežno Slovacima, u opštini Kovačica.

Šarčević je izrazio zadovoljstvo zbog toga što u jednoj seoskoj sredini postoji tako velika škola.

"Imate sjajne uslove za sport, čak tri fiskulturne sale, a ono na čemu ćemo zajednički raditi narednih meseci je podizanje informatike", rekao je ministar i ukazao da je obrazovanje na maternjem jeziku svih nacionalnih manjina ono čime Srbija treba da se ponosi.

Nastava u toj školi se izvodi na slovačkom jeziku, dok srpski jezik kao nematernji uče svi učenici.

"Opština Kovačica poznata je po tom što svako govori na svom jeziku, a svi se razumemo. Dvesta godina čuvamo tradiciju i dobre međunacionalne odnose", rekao je predsednik opštine Milan Garašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: