"Kosovski voz" od ponedeljka u Kraljevu i Jagodini

Ukrašeni "tematski voz" koji je prvobitno namenjen liniji Beograd-Kosovska Mitrovica, od ponedeljka će saobraćati na liniji Kraljevo-Jagodina-Kraljevo.

Izvor: B92

Nedelja, 26.03.2017.

13:02

Tanjug

Preduzeće "Srbija Voz" je saopštilo da će od sutra, 27. marta "dizel-motorni voz, ukrašen motivima srpske kulturno-istorijske baštine sa Kosova i Metohije, saobraćati na relaciji Kraljevo-Jagodina-Kraljevo".

"Građani ovog dela Srbije biće u prilici da se voze i vide tematski ukrašeni voz" koji će polaziti iz Kraljeva u 4.20 i u 14.40 sati, a iz Jagodine u 8.21 i 18.31.

"O narednim relacijama na kojima će ovaj voz da saobraća, javnost će biti blagovremeno obaveštena", najavio je "Srbija Voz".

Taj voz, dekorisan fotografijama fresaka i drugim, s natipisima na 21 jeziku "Kosovo je Srbija", 14. januara je krenuo na prvo putovanje, za Kosovsku Mitrovicu. Međutim, pošto su Vlasti Kosova najavile da ga neće pustiti i poslale policijske jedinice na prugu, zaustavljen je u Raškoj, na poslednjoj stanici pre administrativne linije sa Kosovom. Voz je posle višesatnog čekanja vraćen za Beograd iz bezbednosnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: