Koga je Tomislav Nikolić pozvao da ga pogleda u oči? VIDEO

Predsednik Srbije i osnivač SNS Tomislav Nikolić se vratio u javnost pojavljivanjem na predizbornom skupu Aleksandra Vučića i vladajuće koalicije.

Izvor: B92

Nedelja, 26.03.2017.

10:23

Koga je Tomislav Nikolić pozvao da ga pogleda u oči? VIDEO
Tanjug

Najava da će se kandidovati za drugi mandat je napravila uzbunu u redovima naprednjaka, koji su bili jednoglasni u oceni da aktuelni premijer treba da bude kandidat te stranke za petogodišnje obavljanje funkcije predsednika Srbije.

Dva jedina predsednika u istoriji najjače političke partije u Srbiji su uspeli da postignu dogovor, tako da se Nikolić povuče i pruži podršku svom nekadašnjem zameniku.

Posle "povlačenja iz javnosti", Nikolić se vratio na "veliku scenu" pozdravnim govorom na mitingu podrške Vučiću u beogradskoj Kombank areni.

"Aleksandre, u politici smo zajedno 25 godina, prošli smo nerazdvojno svaki prag koji postoji u političkom životu, od opozicije, rata, progona, parlamenta, vlade i evo do predsedničkog mesta. Želim da pobediš i pobedićeš na izborima, da nastaviš trnovit put vaskrsa koji sam započeo pre pet godina i da ga dograđuješ svakog novog dana", poručio je Nikolić Vučiću.

Nikolić je govor otvorio i zatvorio komentarisanjem aplauza koje je dobio uoči i tokom govora koji je posvetio podršci Vučiću, a vratio se i na period kada se čekalo šta će odlučiti on i predsednik SNS, tokom koga je bio na meti različitih komentara, kako iz redova vladajuće koalicije, tako i medija i analitičara.

"Odvikao sam se od aplauza. Nisam ni došao zbog sebe, izabrali ste Aleksandra Vučića i danas sam došao da zajedno podržimo njegovu kandidaturu kao našeg zajedničkog kandidata. Ne bih bio zadovoljan sobom, ne bih bio Tomislav Nikolić i ne bih bio Šumadinac kada nekim funkcionerima, nekim kvazinovinarima i analitičarima, koji su i danas na mestima na kojima se najbolje vide na televiziji, ne kažem ono što mi leži na duši. Vi nemojte da mi aplaudirate zato što ste me rušili od prvog dana. Mnogo me je bolelo, ali vas nikad i nisam ubrajao u prave naprednjake. Evo vam sada prilika, sada kada smo zajedno samo zbog Aleksandra Vučića da mi u oči kažete da sam izdajnik, strani plaćenik, kriminalac, da razbijam Srbiju, da razbijam SNS i da rušim Vučića. Nema potrebe da to govorite za sutrašnje novine koje plaćate da bi vam ispunile svaku želju", naveo je Nikolić.

Potom se ponovo obratio Vučiću.

"Aleksandre, ništa nismo dobili na poklon, ništa ne smemo da predamo bilo kome. Tako nam bog pomogao", istakao je Nikolić.

Takođe, odlazeći predsednik Srbije je kandidatu vladajuće koalicije poručio da će mu uvek biti tu kao podrška i oslonac, uz napomenu da će mu biti potrebno i jedno i drugo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: