Grčka: Uhapšene kamiondžije, krijumčarili migrante

Grčka policija je u blizini granice s Turskom na severoistoku zemlje uhapsila dvojicu vozača kamiona iz Turske i Bugarske, koji su krijumčarili 20 migranata.

Izvor: Beta

Subota, 25.03.2017.

22:30

Default images
Foto: Freeimages.com

Vozač iz Turske prevozio je osmoro Pakistanaca, jednog Iračanina i jednog Sirijca, dok je vozač bugarskog kamiona uhapšen u petak pošto je prevozio 10 Pakistanaca.

Policija je saopštila da mesečno u proseku uhapsi oko 400 neregistrovanih migranata koji dolaze preko granice iz Turske i da se sa poboljšanjem vremenskih prilika očekuje povećanje njihovog broja.

Sporazum Evropske unije i Turske o vraćanju izbeglica u Tursku, ne odnosi se na migrante koji prelaze grčko-tursku granicu preko kopna.

Oni koji su u Grčkoj prihvaćeni kao izbeglice, uglavnom poreklom iz Sirije i Iraka, procesuiraju se za preseljenje, dok se ostali - poput Pakistanaca, proteruju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: