Promocija mladih policajaca: Oklopna vozila na NBG / FOTO

U Beogradu je promovisano 358 mladih policijaca koji su završili 12 i 13 klasu Centra za osnovnu policijsku obuku i 36 akademaca Kriminalističke akademije.

Izvor: RTS

Subota, 25.03.2017.

12:08

Promocija mladih policajaca: Oklopna vozila na NBG / FOTO
Foto: Tanjug

Na svečanosti povodom njihovog prijema u Ministarstvo unutrašnjih poslova premijer Aleksandar Vučić je poručio da bez bezbednosti nema jake Srbije, ekonomskog napretka i investicija.

"Nema novih investicija, većih plata i penzija, ni boljeg životnog standarda ako zemlja ne može da garantuje punu sigurnost njenim građanima i potencijalnim investitorima", ukazao je Vučić.

Premijer je rekao je da je ponosan na Srbiju, koja je u prethodne tri godine jasno pokazala da može da garantuje i stabilnost i sigurnost ne samo naše zemlje, već i regiona.

Ukazao je da nije lako biti policajac, jer su oni glavna meta i onima koji su kriminalci, kao i onima koji sa njima sarađuju, a tobože se bore protiv kriminala.
Foto: Tanjug
Istakao je da su zajedništvo i jedinstvo jedini ključ uspeha i pozvao iskusnije policajce da podele svoje iskustvo i znanje sa mladim kolegama.

"Video sam desetine mladih devojaka i momaka koji danas ulaze u službu i dobro razumeo da oni jesu budućnost srpske policije i države. Video sam i dobro razumeo da je država uložila u njihovo znanje", rekao je predsednik Vlade i pozvao mlade pripadnike MUP-a da znanje vrate u ono što je najvrednije.

"A to je naša država", poručio je premijer.

Starijim kolegama je rekao da budu nesebični u davanju saveta, da uče decu koja iz škole izlaze da budu dobri i pošteni policajci.
Foto: Tanjug
Dodao je i da reformom policije želimo da postignemo da imamo najbolju policiju, ne samo u regionu.

Podsetio je da je u okviru reforme policije uvedeno karijerno napredovanje, što znači da će na najodgovornijim mestima biti najbolji, a ne da će na ta mesta neko dolaziti po političkim, rođačkim ili nekim drugim linijama.

Premijer se zahvalio policajcima na neprospavanim noćima, teškim danima i na tome što naša deca i svi građani mogu mirno da spavaju.

Vučić je ukazao da je prošle godine zaplenjeno četiri tone droge, što je dvostruko više nego u proseku u periodu između 2008. i 2013. godine, a da je samo pre nekoliko dana zaplenjena tona skanka.
Foto: Tanjug
"Ne smemo deklarativno, već konkretno, ako hoćete i brutalno, u skladu sa zakonom, da se protiv droge borimo", naveo je premijer.

Upozorio je i da se svet suočava i da ne može da se izbori sa terorizmom, što i nama govori da je ulaganje u bezbednost i sigurnost naših građana od ogromnog značaja.

Precizirao je da je policija dobila više od 40 modernih borbenih vozila, da je potpisan ugovor sa "Erbasom" i stići će uskoro jedan, a zatim i još dva policijska helikoptera.

Naglasio je da potencijalni problem sa terorizmom nije u Srbiju "uvezen" ni sa ogromnim brojem izbeglica, koji su prošli i prolaze kroz našu zemlju, te podsetio da nije bilo nijednog ozbiljnijeg incidenta, niti je ijednog trenutka bila ugrožena bezbednost i sigurnost građana Srbije.
Foto: Tanjug
Premijer je svim policajcima i pripadnicima MUP-a poručio da budu pošteni, radni, vredni, da čuvaju svoju zemlju, svoju državu, a da će država pokušati da im se oduži boljom opremom i boljim uslovima rada i života.

Nakon obraćanja premijera, na platou je pred zvanicama i gostima, funkcionerima policije i drugih bezbednosnih službi, građanima i rođacima novoprimljenih pripadnika policije izvedena pokazna vežba, a potom i defile jedinica MUP-a.

Pored Vučića, prijemu novih policijskih službenika prisustvuju i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Đorđević, direktor policije Vladimir Rebić.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: