DSS: Šreder Vučićev prijatelj, ne Srbije i srpskog naroda

DSS navodi da je učešće Gerharda Šredera na mitingu Aleksandra Vučića na dan obeležavanja godišnjice bombardovanja "izrugivanje žrtvama" i "ponižavanje".

Izvor: Beta

Subota, 25.03.2017.

09:12

DSS: Šreder Vučićev prijatelj, ne Srbije i srpskog naroda

DSS je naveo da je "krajnje nerazumno dovesti sudiju i dželata u kuću nevino osuđenog na dan obeležavanja njegovog smaknuća".

Ta stranka je navela da Šreder iako je prijatelj Vučića, nije i ne može bit prijatelj Srbije i srpskog naroda.

"Kao nekadašnji kancelar Nemačke bio je prvi posle Adolfa Hitlera koji je poslao vojsku van Nemačke, na SR Jugoslaviju, na Srbiju. Nije i ne može da bude prijatelj Srbije jer je to pravdao rečima da 'Nemačka ne može da ćuti na genocid koji se vrši nad Albancima, koji su žrtve ubijanja, proterivanja i silovanja', zato što je lagao, satanizovao i bombama ubijao srpski narod, proterao ga sa Kosova i Metohije, da bi instalirao NATO bazu, otcepio Kosovo od Srbije i pomogao ostvarenje ideje tzv. Velike Albanije", naveo je DSS.

Šreder je u petak u Beogradu na predizbornom skupu podržao Vučića istakavši da je sprovodio reforme kojima je stvorio osnov za prijem Srbije u EU, i za oporavak privrede.

Odao je priznanje Vučiću što je, kako je naveo, samouvereno zastupajući interese Srbije, uspostavio dobre odnose sa EU, SAD i Rusijom.

Napadi NATO-a počeli su 24. marta 1999. godine, trajali su 11 nedelja i u njima je, prema procenama različitih izvora, poginulo od 1.200 do 2.500 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: