"NATO bombardovanje je posledica politike Miloševića"

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da je NATO bombardovanje Srbije bilo posledica neodgovorne politike koju je vodio tadašnji predsednik Slobodan Milošević.

Izvor: Beta

Subota, 25.03.2017.

00:28

Tanjug

"Naša obaveza kao ljudi je da iskažemo poštovanje prema žrtvama NATO bombardovanja, tokom koga su građani istovremeno bili žrtve i onih koji su prosipali 'tepih' bombe po Srbiji i vlasti koja je za tako nešto bila odgovorna", naveo je Jovanović u saopštenju.

On je kazao da "tokom bombardovanja svi ubijeni piloti, mobilisani vojnici i civilne žrtve, nisu samo žrtve bombardovanja NATO već i Miloševićevog režima koji ih je tom bombardovanju izložio zbog toga što je bio nespreman, nemoćan i nezainteresovan za pomirenje sa svetom i normalan život u tom svetu".

"Ukoliko želimo da istinski poštujemo nevine žrtve i iskažemo poštovanje prema onima koji su branili ovu zemlju onda ne možemo zanemariti činjenicu da je 24. mart 1999. bio posledica vrlo neodgovorne politike, politike prepune zločina i grešaka koju je naša država vodila i od koje se nije distancirala na adekvatan način", ocenio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: