Le Pen: Putin, Tramp, Modi, ja - to je novi svet

Liderka Narodnog fronta Marin le Pen rekla je posle sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da on predstavlja "novu viziju multipolarnog sveta".

Izvor: Beta

Petak, 24.03.2017.

16:38

Le Pen: Putin, Tramp, Modi, ja - to je novi svet
Foto: Tanjug / AP

"Ja branim multipolarni svet i ja branim saradnju između slobodnih naroda. Mislim da Putin takođe predstavlja takvu viziju sveta", rekla je šefica francuske partije krajnje desnice na konferenciji za novinare u Moskvi.

Le Penova je kazala da je "svet Vladimira Putina, svet Donalda Trampa u SAD, svet gospodina Modija (indijski premijer Narendra Modi)" svet sa kojim ona deli "viziju saradnje umesto dosadašnjeg potčinjavanja i ratnohuškačke politike koja je najbolje predstavljena kroz EU".

Putin je ranije na sastanku s Le Penovom rekao da Rusija ne želi da utiče na izbore u Francuskoj, ali da ima pravo da održava kontakte sa tamošnjim političarima.

Le Penova, koja je u poseti Rusiji na poziv ruskih poslanika, rekla je da Francuska i Rusija imaju veoma jake kulturne, ekonomske i strateške veze,i naglasila značaj sastanka imajući u vidu pretnju terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: