Putin sa Marin le Pen u Kremlju: Ne želimo da utičemo

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je na sastanku s Marin le Pen u Moskvi da Rusija ne želi da utiče na izbore u Francuskoj, preneo je Tas.

Izvor: Beta

Petak, 24.03.2017.

13:09

Putin sa Marin le Pen u Kremlju: Ne želimo da utičemo
Foto: GettyImages

Ipak, Putin navodi da Rusija ima pravo da održava kontakte sa tamošnjim političarima.

"Rusija veoma ceni svoje odnose s Francuskom i trudimo se da održavamo veze i s vlastima i s opozicijom", rekao je Putin.

Putin je rekao da Rusija ne želi da na bilo koji način utiče na izbore u Francuskoj, ali da ima pravo da održava veze sa lokalnim političarima, što čine i SAD i evropske zemlje.

"Bilo bi zanimljivo čuti vaše mišljenje o trenutnom razvoju naših odnosa i situaciji u Evropi", rekao je Putin Marin le Pen.

Le Penova, koja je u poseti Rusiji na poziv ruskih poslanika, rekla je da Francuska i Rusija imaju veoma jake kulturne, ekonomske i strateške veze, i naglasila značaj sastanka imajući u vidu pretnju terorizma.

Pre sastanka Le Penova je u Patrijaršijskom dvoru u Kremlju posetila izložbu o francuskom kralju Luju IX i relikvijama iz Crkve Sen-Šapel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: