Fijon: Oland kriv za medijski rat protiv mene

Francuski konzervativni predsednički kandidat Fransoa Fijon optužio je predsednika Francuske Fransoa Olanda da je umešan u "zaveru vlade" protiv njega.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

08:28

Fijon: Oland kriv za medijski rat protiv mene
Foto: GettyImages

"Danas imate novinske listove koji dobiju dokumenta 48 sati nakon što ih vlasti zaplene radi istrage, na primer u mom kabinetu u Nacionalnoj skupštini. Ko im daje ta dokumenta? Vlada", rekao je Fijon francuskoj televiziji, prenosi Rojters.

Upitan da li političari ili pravosudni sistem odobravaju to "procurivanje", Fijon je odgovorio: "Ići ću još dalje. Za to krivim predsednika Republike".

Oland je, par sati kasnije, osudio Fijonovu tvrdnju da je on umešao prste u, kako je konzervativni predsednički kandidat naveo, vladinu zaveru.

"Predsednik Oland najoštrije osuđuje lažne Fijonove tvrdnje", saopštio je Olandov kabinet, navodi britanska agencija.

Fijon (63), koji je u početku predizborne kampanje važio za favorita, pao je na treće mesto među kandidatima za predsednika, kako pokazuju ankete, te postoji opasnost da će iz predsedničke trke biti eliminisan po završetku prvog kruga, 23. aprila.

Posle medijskih navoda da je supruzi i deci obezbedio praktično nepostojeće poslove plaćene iz državne kase, protiv Fijona pokrenuta je istraga, koja je ove nedelje i proširena kako bi obuhvatila sumnju da su dostavljena lažna dokumenta da bi se opravdalo to što je on zaposlio članove svoje porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: