Na novom suđenju Ivanoviću najava novih svedoka i dokaza

Na ponovnom suđenju Oliveru Ivanoviću u severnoj Kosovskoj Mitrovici uvodne reči predali su tužilac Romulo Mateuš i advokat Nebojiša Vlajić.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

13:23

Default images

Oni su najavili po tri nova svedoka i nove materijalne dokaze koji će im, kako su rekli, pomoći u dokazivanju onoga što su tvrdili.

Sudsko veće kojem predsedava ista sudija iz Rumunije Roksana Komša i članice Veća Iva Nikšić i Franciska Fišer odlučilo je da 25. aprila u 10.00 časova bude organizovan obilazak mesta u južnom delu grada na kome se 14. aprila 1999. godine dogodio zločin nad civilima za koji je Oliver Ivanović optužen i osuđen na devet godina zatvora.

Apelacioni sud ukinuo je tu presudu i postupak vratio na ponovno suđenje, a Ivanoviću je pre mesec dana zatvorski pritvor zamenjen kućnim.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je posle ročišta da će izlazak na lice mesta biti organizovan da bi se tužilac i dvoje novih sudija upoznali sa mestom na kome se zločin desio.

"Nakon toga će početi pozivanje svedoka, dokazni postupak će početi krajem aprila a mi danas nismo saznali ništa što već nismo znali", rekao je Vlajić.

On je dodao da će tužilac pozvati sve svedoke i ponovo će ih saslušati, predložio je i tri nova koji, smatra Vlajić, neće reći ništa novo.

Vlajić od ponovljenog suđenja očekuje, kako je naveo, "da optužnica propadne kao što je propala polovina one prethodne i da svima postane jasno, ne da je Ivanović nevin jer to svi znaju, već kakvo je Euleksovo tužilaštvo i misija koja je došla da nam uvede pravo na Kosovu".

Sudija je najavila deset novih ročišta do kraja juna, a Vlajić je rekao da nije optimista da će se proces završiti brzo.

"Ako bude kao u prethodnom postupku kada je sudija saslušavala sve svedoke, biće pravo čudo da se proces završi do kraja godine", rekao je Vlajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: