Koha: Pod pritiskom SAD Tači ublažio stav o vojsci Kosova

Kosovski predsednik Hašim Tači "ublažio" je retoriku povodom osnivanja vojske Kosova posle sastanka s ambasadorom SAD Dregom Delavijem, piše Koha.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

10:47

Koha: Pod pritiskom SAD Tači ublažio stav o vojsci Kosova
Foto: GettyImages

Kako se navodi, Tači je pristao da "privremeno ustukne" od odluke da transformiše Bezbednosne snage Kosova (BSK) i da pričeka uključenje Srpske liste u taj proces.

To čekanje bi, prema izvorima prištinskog lista, moglo da potraje i do šest meseci.

Kako je preneo prištinski list "Zeri", prema mišljenju političkih analitičara, ne očekuje se da vlada u Prištini preda skupštini nacrt zakona o transformaciji KSB pre predsedničkih izbora u Srbiji 2. aprila.

Pored toga, analitičari zaključuju da bi se o tom pitanju nakon izbora moglo glasati kao o "paketu sporazuma" koji bi uključili ratifikaciju demarkacije sporazuma sa Crnom Gorom i uspostavljanje Zajednica srpskih opština, kao i povratak poslanika srpske Liste u kosovske institucije.

List navodi da su predstavnici opozicije upozorili da je takva ideja opasna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: