PK: Pijani tehničar maltretirao pacijente na neurologiji

Tehničar sa Odeljenja neurologije, verovatno u pijanom stanju, predstavljajući se kao doktor iz Niša, postrojavao je pacijente psihijatrije tokom noći.

Izvor: Južne vesti

Petak, 24.03.2017.

17:37

PK: Pijani tehničar maltretirao pacijente na neurologiji
Thinkstock

On se iživljavao nad njima, a jednu ženu je, kako saznaju Južne vesti, terao i da se svlači gola. Zbog ovog incidenta suspendovana četvorica tehničara.

Sve vreme dok je trajalo maltretiranje, dežurna lekarka je bila u svojoj prostoriji i nije reagovala jer je, navodno, za incident saznala tek ujutru.

Prema saznanjima Južnih vesti, tehničar sa Odeljenja neurologije, koje se nalazi na prizemlju iste zgrade gde i psihijatrija, te noći je slavio rođendan. Najverovatnije pijan, on se popeo na sprat i zajedno sa još jednim tehničarem počeo da maltretira pacijente psihijatrije predstavljajući se kao doktor.

Među maltretiranim pacijentima našla se i 26-godišnja V. J., inače supruga Aleksandra J. iz Beograda.

On je čitav slučaj prijavio policiji i kaže da nije mogao da veruje ono što mu je supruga ispričala, a što joj se desilo te noći.

"Najpre se u pola noći pojavio na Odeljenju, probudio pacijente i predstavio se kao doktor iz Niša. Počeo je da ih maltretira i postrojava po hodniku, a moju suprugu je terao da se skine gola, dodirivao je po genitalijama i grudima. Žena mi se požalila da je bilo užasno", priča suprug Aleksandar.

On kaže da mu je supruga potvrdila da nije bilo seksualnog odnosa, ali da ju je bolničar fizički maltretirao, šamarao je i terao da se skine.

Tvrdi da je njegova supruga sada u gorem stanju nego što je bila kada je primljena pre dvadesetak dana, iako se, kako kaže, oporavak nekoliko dana pre incidenta video.

Direktorka prokupačke Opšte bolnice dr Snježana Arsić kaže za Južne vesti da je odmah formirana komisija za unutrašnji nadzor koja je suspendovala četvoricu tehničara do okončanja postupka.

"Odmah sam formirala komisiju, pozvala sve zaposlene u toj smeni i obavila razgovor sa njima. Nesumnjivo je da je bilo propusta, pa smo odlučili da suspendujemo četvoricu tehničara, a vinovnik celog incidenta koji je među njima najverovatnije će dobiti i otkaz ugovora", rekla je direktorka bolnice Snježana Arsić.

Ona potvrđuje da su odmah obaveštene sve nadležne institucije koje će ispitati čitav slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: