Profesoru dve i po godine zbog primanja mita

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu profesoru Visoke poslovne škole strukovnih studija (VIPOS) u Valjevu Branku Gledoviću.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.03.2017.

11:14

Default images

Gledović je pravosnažno osuđen na dve i po godine zatvora zbog primanja mita, objavljeno je na sajtu tog suda.

Ovom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Valjevu kojom je nakon ponovljenog suđenja Gledović bio osuđen na tri i po godine zatvora.

Takođe, Gledoviću je izrečena i zabrana da se bavi pozivom profesora - predavača u bilo kojoj školi na teritoriji Srbije, u roku od tri godine, nakon odsluženja kazne zatvora.

Tadašnjem studentu VIPOS-a Milanu Filipoviću kazna je smanjena na godinu dana zatvora sa dve godine i četiri meseca, na godinu dana zatvora.

Aleksandar Milićević je osuđen na kaznu zatvora od 8 meseci.

Gledović je, kako se navodi u potvrđenoj presudi, osuđen jer je u više navrata tokom septembra 2008, 2010. i 2011. godine kao saradnik u nastavi VIPOS-a na predmetu "Kvantitativne metode" posredno preko Filipovića i Milićevića primio novčanu korist.

Gledović je, kako se navodi, lažno prikazao činjenice profesoru Ljiljani Gledović na predmetu "Kvantitativne metode", da je navodno izvršio prethodnu proveru znanja studenata kako bi im ona svojim potpisom u indeksu i zapisniku overila polaganje ispita.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o krivičnim sankcijama, pravilno je prvostepeni sud na strani sve trojice okrivljenih utvrdio sve olakšavajuće kao i otežavajuće okolnosti.

Imajući u vidu niz olakšavajućih okolnosti Apelacioni sud je zaključio da je opravdano ublažavanje kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: