"Kad im prođe mandat govore da nije trebalo bombardovati"

Lider JS Dragan Marković kaže da je Jugoslavija bombardovana da bi joj se "otela teritorija i teroristi doveli na vlast na KiM".

Izvor: Tanjug

Petak, 24.03.2017.

22:33

Tanjug

On je istakao i da zato, kako je rekao, Srbija nikada neće u NATO.

"Kako to da svi bivši svetski funkcioneri poput Dika Marija, Karle del Ponte i ostalih, kada im istekne mandat, govore da nije trebalo bombardovati SRJ", upitao je Marković u pisanoj izjavi za medije.

Marković smatra da Srbija upravo njih treba da pozove da oni budu svedoci o tome šta se tada dešavalo.

"Kada neko baci bombu u televiziju i ubije novinare, snimatelje, civile u vozu, dete u kući, ljude na vašaru na mostu, baca kasetne bombe, osirimašeni uranijum sa nesagledivim posledicama, poruši zgrade, puteve, otme teritoriju jednoj suverenoj državi, onda to ima samo jedno ime i zove se terorizam", kaže Marković.

NATO je 24. marta 1999. godine, bez saglasnosti UN samostalno odlučio da bombarduje jednu zemlji, jedan narod i tada su UN, prvi put izgubile smisao svog postojanja, kazao je Marković.

Prema njegovim rečima, taj presedan je kasnije izazvao mnoge ratove, bombardovanja, po "zakonu jačeg" i mimo medjunarodnog prava.

"Terorizam se u svetu može pobediti jedino ako se svuda naziva istim imenom", ukazao je Marković, navodeći da je "tada NATO terorističkoj OVK dodelio državu".

Marković ocenjuje da je "ono što se desilo pre 18 godina, promenilo svet u negatovnom smislu, a da zato niko nije odgovarao, od Havijera Solane, koji je izdao naredjenje, do njegovih nalagodavaca i podredjenih".

Naprotiv, kažnjavani su oni koji su napadnuti, naveo je Marković.

"Srbija zbog toga nikada neće ni tražiti da postane, niti postati član NATO alijanse", poručio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: