"Ponižava se srpska uniforma na dan kad se sećamo..."

Predsednički kandidat Vuk Jeremić razgovarao je s Vojnim sindikatom Srbije i rekao da razume probleme s kojima se suočavaju pripadnici oružanih snaga

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

19:15

On je istakao neophodnost poboljšanja statusa aktivnih pripadnika Vojske Srbije, ali i penzionisanih vojnih lica.

Jeremić je posle sastanka izjavio da kao budući vrhovni komandant Vojske namerava da unapredi sistem bezbednosti, kako bi se ovoj profesiji vratila čast i dostojanstvo kakvo je imala tokom svoje istorije.

„Ovo je prvi put da se ponižava srpska uniforma i to na dan kada se svi sećamo početka bombardovanja. Danas imamo situaciju u kojoj Gerhard Šreder, jedan od onih koji su naredili bombardovanje Srbije, govori na glavnom skupu vlasti. To je poniženje ne samo za vojsku i one koji su poginuli tokom NATO bombardovanja, to je poniženje za ceo narod“, istakao je Jeremić.

Jeremić je ukazao da moramo biti ozbiljno pripremljeni za eventualne bezbednosne izazove u budućnosti.

„Jedan od mojih najvažnijih prioriteta kao novog predsednika biće podizanje kvaliteta našeg bezbednosnog i vojnog sistema u svim domenima. Kao predsedniku Savetnika za nacionalnu bezbednost to će mi biti apsolutni prioritet. Poslednjih pet godina sistem bezbednosti i sistem odbrane bio je poslednja rupa na svirali. To više ne sme biti tako, ne samo zbog naše istorije i tradicije, već zbog naše današnjice, zbog bezbednosti naših građana i zbog svega onoga što nas čeka u budućnosti“, rekao je Jeremić.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić zahvalio je Jeremiću jer je jedini predsednički kandidat koji se odazvao pozivu Vojnog sindikata Srbije da sa njima razgovara.

„Ono što smo danas čuli ohrabruje. Mi smo videli da nas u perspektivi očekuje vladavina prava, unapređenje sektora bezbednosti, bezbednosni izazovi koji u značajnoj meri mogu da ugroze bezbednost građana i spokoj naših komšija, prijatelja, rođaka i dece. Vidimo da bi eventualno pod rukovodstvom Jeremića vojska doživela procvat, što se nije dešavalo poslednjih godina. Želim u to ime da se zahvalim predsedničkom kandidatu i nadam se da ćemo u narednom periodu sarađivati još bolje“, zaključio je Antić.

Sastanku sa jedinim reprezentativnim sindikatom u sistemu odbrane Srbije, prisustvovao je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš, koji je šef Izbornog štaba Vuka Jeremića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: