Obradović overio obećanja kod notara: Ako ne ispunim, idem

Predsednik Srpskog pokreta Dveri i predsednički kandidat Boško Obradović obećao je deset stvari koje će morati da ispuni ukoliko bude izabran.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 24.03.2017.

14:58

Obradović overio obećanja kod notara: Ako ne ispunim, idem
Foto: Tanjug

Obradović je kod notara overio izjavu u kojoj se navodi deset obećanja, kao i rok od 180 dana.

Kako se navodi u overenoj izjavi, ukoliko Obradović u tom roku ne ispuni data obećanja, svaki građanin Srbije je ovlašćen da aktivira njegovu neopozivu ostavku.

Primerak overene izjave o ostavci deponovao je kod javnog beležnika Mirjane Spasić u Beogradu.

Obradović se, između ostalog, obavezao da će, ako bude predsednik, prekinuti pregovore o Kosovu i Metohiji u Briselu i rešavanje tog problema vratiti pod okrilje UN, te pokrenuti postupak poništavanja Briselskih sporazuma.

Kaže da će zaustaviti primenu odredbi SSP, pokrenuti postupak poništavanja sporazuma sa NATO, donošenja zakona o ispitivanju porekla imovine, proveru svih diploma u javnom sektoru, da će za guvernera predložiti nekog ko će monetarnu politiku sprovoditi u skladu sa interesima građana i države, a ne po željama i potrebama poslovnih banaka.

Obradović se obavezao da će postaviti novog koordinatora službi bezbednosti, čiji će prvi zadatak biti da "svetlost dana ugledaju svi tajni materijalni dokazi o izvršenju krivičnih dela, koje čuvaju policija, službe bezbednosti i tužilaštvo".

Takođe, Obradović je najavio da će pokrenuti donošenje zakona o ispitivanju porekla imovine od 1989. godine do danas, ali i leks specijalis kojim će prezaduženi građani biti zaštićeni od dužničkog ropstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: