Mihajlovićeva: Sećamo se žrtava i nepravde, ali nismo isti

Srbija se seća svojih žrtava i nepravde koja joj je naneta, ali je drugačija zemlja od one koja je 1999. bombardovana, navodi Zorana Mihajlović.

Izvor: Beta

Petak, 24.03.2017.

13:44

Mihajlovićeva: Sećamo se žrtava i nepravde, ali nismo isti
Foto: Tanjug

"Izgubljeni životi dece, civila i vojnika obavezuju nas da čuvamo mir i da svima koji su preživeli bombardovanje i njihovoj deci osiguramo mirnu i sigurnu budućnost u svojoj zemlji. Srbija je danas zemlja koja čuva svoju stabilnost i koja čuva mir i stabilnost u čitavom regionu, jer zna da u ratovima najviše stradaju nevini", poručila je ona.

Kako je saopštilo ministarstvo građevinarstva, Mihajlovićeva je istakla da se, kao i mnogo puta u istoriji, Srbija posle NATO bombardovanja podigla iz pepela uništenih fabrika, puteva, mostova, i danas je ponovo uvažen i aktivan član međunarodne zajednice.

"I onda kad smo kao zemlja bili razoreni, usamljeni i obeshrabreni zbog nepravde koja nam je naneta, smogli smo snage da krenemo iznova i da se okrenemo životu i budućnosti. Danas, kad se sećamo najtežih dana Srbije u našoj novijoj istoriji, ne smemo zaboraviti put smo koji prešli za prethodnih 18 godina i da nema važnijeg zadatka od toga da čuvamo mir, obnavljamo Srbiju i razvijamo dobre odnose sa svima u svetu", zaključila je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: