Plan odbrane Leskovca – "strogo poverljiva tajna"

Leskovac je prvi u Srbiji plan odbrane usaglasio s državnim planom odbrane u ratnom i vanrednom stanju, saopšteno je na konferenciji za medije u Gradskoj kući.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

22:46

Plan odbrane Leskovca –

"Plan je osnovni dokument na osnovu kojeg se grad organizuje i priprema za izvršenje zadataka i preduzimanje mera za zaštitu i spasavanje ljudi i materijalnih dobara, i u ratnom i u vanrednom stanju", rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je dodao da je plan rađen u saradnji s predstavnicima Ministarstva odbrane, čija su upustva u potpunosti poštovana.

Plan odbrane Leskovca je završen 1. novembra 2016, a Ministarstvo je potvrdilo da je usaglašen s državnim planom.

"Sva dokumenta su stepenovana strogo poverljivom oznakom, stepenom tajnosti zbog čega je nemoguće da se sa više podataka izlazi u javnost", rekao je Cvetanović.

U izradi plana učestvovali su Leskovčani Miroslav Krstić i Aleksandar Kostić iz lokalne samouprave, kao i načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu u Leskovcu major Dragan Milić.

Milić je rekao da su tim planom detaljno razrađeni postupci i radnje pri raznim situacijama do kojih može da dođe.

"Njegovom primenom, grad će nesmetano funkcionisati u otežanim okolnostima, a najveća svrha mu je bezbednost, sigurnost, poboljšanje kvaliteta života u ratnom i vanrednom stanju", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: