"General" oštar prema Erdoganu: Nećemo lekcije od vas

Bugarski predsednik Rumen Radev poručio je da njegova zemlja neće prihvatiti lekcije o demokratiji od Turske.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2017.

22:23

Getty Images

On je tu poruku je uputio u trenutku rastućih tenzija između dve susedne zemlje uoči bugarskih opštih izbora koji se održavaju u nedelju.

"Bugarska ne deli drugima lekcije o demokratiji, ali ih ni ne prihvata, pogotovu ne od zemalja koje ne poštuju vladavinu prava", rekao je Radev novinarima, prenosi Rojters.

Ranije, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je Bugarsku zbog, kako je naveo, "vršenja pritiska" na Turke u dijaspori, koji u Bugarskoj čine najveću etničku manjinu, uoči glasanja.

Bugarski predsednik je, u izjavi novinarima, izrazio uverenje da će izbori u Bugarskoj proteći mirno.

"Bugarska je evropska zemlja koja sledi svoje zakone, a ne tuđe emocije", istakao je Radev.

Bugarska je prošle nedelje optužila Tursku da se meša u bugarske izbore, nakon što su objavljeni navodi da se jedan turski ministar založio za partiju DOST, jednu od dve političke frakcije koja predstavlja više od 500.000 bugarskih Turaka.

Od tada su bugarske bezbednosne službe proterale dva turska državljanina i zabranile još trojici da uđu u zemlju, podseća britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: