Amerikanci poslali Sarajevu 24 "hamvija"

Oružžanim snagama Bosne i Hercegovine su u kasarni Rajlovac uručena 24 višenamenska vozila "hamvi", kao donacija vlade SAD.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2017.

22:33

Amerikanci poslali Sarajevu 24
Thinkstock

Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš zahvalila je na donaciji ističući da donirana vozila predstavljaju platformu za nadogradnju sredstava zaštite snaga, operacija izviđanja i taktično-ofanzivne operacije, javila je Fena.

"Ova vozila će u značajnoj meri unaprediti sposobnost Oružanih snaga BiH - rekla je Pendeš i dodala da će BiH biti još spremnija za doprinos izvršenju konkretnih zadataka i celokupne misije OSBiH.

Kazala je da će ova donacija pružiti i više mogućnosti u projektima regionalne saradnje i naposletku učvrstiti poziciju BiH kao odgovornog partnera u operacijma podrške miru.

Američka ambasadorka u BiH Morin Kormak izjavila je da donirana vozila neće uvesti BiH u NATO preko noći niti će sprečiti da se u budućnosti dešavaju prirodne nesreće, ali održavaju posvećenost njene zemlje Bosni i Hercegovini na putu evroatlantskih integracija.

Naglasila je da će ta vozila osigurati da, u slučaju prirodnih nesreća, Oružane snage BiH imaju kapacitet za još bržu i efikasniju reakciju nego u prošlosti.

Vrednost donacije je oko 3,5 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: