Krivične zbog nelegalnih serija preko interneta

Policija je podnela krivične prijave protiv dve osobe zbog sajta na kojem su ljudi nelegalno gledali serije preko interneta, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

11:22

Default images
Foto: Freeimages

Kako navode, dve osobe se sumnjiče da su "u dužem periodu preko internet-portala serije.rs nezakonito omogućili onlajn gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava naneli veliku finansijsku štetu".

Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u koordinaciji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, preuzelo je administratorsku kontrolu nad internet-portalom Serije.rs i na taj način prekinulo nelegalno emitovanje i onlajn gledanje domaćih i stranih televizijskih serija.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija administratora internet-portala Serije.rs, koji se krivično terete za neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, policija je pregledala i privremeno oduzela računarsku opremu, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: