LSV:Nijedan kandidat opozicije nema veze sa DOS osim Čanka

Nijedan od aktuelnih opozicionih predsedničkih kandidata nije 2000. imao nikakave veze sa DOS osim Nenada Čanka.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

22:46

LSV:Nijedan kandidat opozicije nema veze sa DOS osim Čanka

On je bio jedan od lidera koalicije koja je oborila režim Slobodana Miloševića, saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

U saopštenju, koje je potpisao generalni sekretar LSV Bojan Kostreš, napominje se da je čak šta više, većina današnjih opozicionih predsedničkih kandidata u to vreme je bila na neki način povezana sa Miloševićevim režimom.

"Čanak i LSV ponosni su na svoje učešće u DOS-u i doprinos koji su dali pobedi te proevropske koalicije nad jednim zločinačkim režimom. Čanak s ponosom ističe svoju ulogu u DOS-u, uz žaljenje što njegove ideje u toj koaliciji često nisu bile prihvatane", navodi se u saooštenju.

Da je tadašnji DOS usvojio Čankove predloge, u Srbiji bi bila sprovedena lustracija, a stranke koje su činile Miloševićev režim (SPS, JUL, SRS i ŠJ) bile bi zabranjene, smatra LSV i dodaj e da bi u tom slučaju današnja Srbija izgledala drugačije i bolje.

LSV se, kako se navodi, nikada neće odreći naše zajedničke borbe protiv zločinačkog režima Slobodana Miloševića.

"Koalicija DOS, čiji je Čanak bio jedan od lidera i 5. oktobar 2000. kada smo Srbiji otvorili vrata ka Evropi i demokratiji, za LSV će uvek biti važni i dragoceni istorijski putokazi. Nećemo dozvoliti onima koji su tada bili na pogrešnoj strani istorije da nam iskrivljuju i falsifikuju sećanje na prošlost koje se većina nas još vrlo dobro seća i koja ne sme da se ponovi, navodi se u saopštenju", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: