Vučić: Kod Putina sa dvojicom-trojicom ministara

Predsednik Vlade Srbije Aleksandara Vučić izjavio je da će se narednih dana u Moskvi sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

13:28

Vučić: Kod Putina sa dvojicom-trojicom ministara
Foto: Tanjug

On je novinarima u Rumi rekao da će sa Putinom razgovarati pre svega o ekonomskoj i vojno-tehničkoj saradnji, ali o i kulturnoj saradnji i da će mu zahvaliti na podršci Rusije teritorijalnom suverenitetu i državnom integritetu Srbije.

Vučić je kazao da će u Moskvu sa njim ići i još "dvojica-trojica ministara".

Komentarišući najavu udruženja Majki Srebrenice da će ponovo tužiti Srbiju za genocid, Vučić je rekao da će Srbija umeti da daje umerene i racionalne odgovore, ali da istovremeno sačuva nacionalne i državne interese.

"Šta god bih odgovarao majkama koje su izgubile svoju decu, bio bih u nemogućoj poziciji, zato je bolje i lakše da ništa ne odgovaram", rekao je Vučić novinarima.

Kaže da je jasno kakva je bila uloga Srbije, a da je sada još jasnije kakva je danas pozicija Srbije po tom pitanju.

"Mi ćemo uvek umeti da, brinući o interesima Bošnjaka u Srbiji, ali i Srba i Bošnjaka i Hrvata u BiH, dajemo umerene i racionalne odgovore, ali istovremeno da sačuvamo nacionalne interese Srba i državne interese Republike Srbije", rekao je Vučić.

Predsednica Udruženja Majki enklava Srebrenica i Žepa, Munira Subašić, najavila je da će deo Bošnjaka ponovo tužiti Srbiju za genocid i dodala da, kako je rekla, od pravde neće odustati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: