Da li je Abu Izadin Trevor Bruks napadač iz Londona?

Na društvenim mrežama je objavljeno ime muškarca za kojeg se veruje da je izveo napad u Londonu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.03.2017.

22:13

Da li je Abu Izadin Trevor Bruks napadač iz Londona?
Foto: Tanjug

Navodno se radi o propovedniku iz Heknija koji je bio poznat po širenju mržnje, a njegovo puno ime je Abu Izadin Trevor Bruks, piše portal Index.hr.

Objavljene su i prve fotografije napadača okruženog naoružanom policijom i medicinskim osobljem, a na tlu pored njega je nož. Bio je odeven u potpunosti u crno.

Fotografije osumnjičen za napad u Londonu pogledajte - OVDE.

Međutim, producent televizijske kuće ABC izjavio je da je već razgovarao s Izadinovim advokatom, koji mu je navodno potvrdio da je "Izadin još u zatvoru pa zato nije mogao biti napadač".

Izadin je navodno već dugo poznat vlastima zbog povezanosti s terorizmom.

Kanal Jutjub je prepun snimaka na kojima on govori koliko je važno ubijati policiju i da su svi članovi parlamenta nevernici.

On je već bio u zatvoru zbog prikupljanja novca i podsticanja na teroristička dela i bio je član mnogih zabranjenih grupa povezanih s terorizmom.

Izadin je prešao na islam pre nego što je napunio 18 godina, nakon što je navodno upoznao druge islamističke vođe.

Jednom prilikom navodno je izjavio da se nada kako će jednog dana umreti kao bombaš samoubica, prenosi Index.hr.

Postao je poznat javnosti nakon što je prekinuo govor tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Džona Rida, izvikujući da je on neprijatelj islama.

Trenutno su mu blokirani svi nalozi na društvenim mrežama, ali pre blokade je navodno objavljivao poruke mržnje i podsticanja terorizma a kao svoju lokaciju naveo je "kuću rata".

Pročitajte još: Apsolutni heroj - poslanik pokušao da spasi policajca FOTO



Godišnjica Brisela – drama u "srcu Londona" FOTO / VIDEO

Novinar Dejli mejla Kventin Lets kaže za BBC da je video trenutak kada policija puca u napadača u dvorištu Vestminsterske palate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: