"Postalo je normalno da porodica Vučić bude u blatu"

Aktuelni premijer Srbije i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić rekao je da je postalo normalno da njegova porodica "bude u blatu".

Izvor: B92

Sreda, 22.03.2017.

22:24

Screenshot / TV Prva

Vučić je na TV Prva na pitanje da prokomentariše prljavu izbornu kampanju koja se poslednjih dana vodi i napade na članove porodice pojedinih predsedničkih kandidata, rekao da on "nikada nije prešao na takvu kampanju".

"Nikada nisam pomenuo člana porodice bilo koga, jeste li nekada čuli za to?", rekao je Vučić i dodao da su mnogi govorili o njegovoj porodici.

"Postalo je normalno da porodica Vučić bude u blatu i hvala mnogim ljudima koji su smeli o tome da govore. Hvala im što su izašli u medije u kojima nije poželjno o tome govoriti, i rekli da je moja porodica meta najbrutalnijih i najprljavijih napada duže vreme. Ali ja im na to kažem - udrite jače, ništa mi ne možete. Narod vidi sve. Narod prepoznaje rad i posvećenost poslu. Time što mi vređate porodicu nešto ćete postići?", pitao je on i dodao da je " jedan od dosovskih kandidata najgore govorio o porodici Vučić na jednoj televiziji".

"Moj plemeniti prijatelj Jovanov je verovatno želeo da im pokaže kako to izgleda kada se uvlači član porodice pa je to izgovorio, a ja sam se odmah izvinio", naglasio je Vučić.

"Meni se to desilo hiljadu puta, a meni se niko nikada nije izvinio. Čak i kada je moj brat izubijan pred očima kamera on je kriminalizovan. Da je neko drugi bio, on bi bio proglašen za sveca", dodao je on.

Na pitanje šta će se dalje događati, Vučić je rekao: "Oni će da nastave prljavu kampanju, a ja neću ništa negativno da kažem. Kod mene te mržnje nema, pobedićemo teškim i marljivim radom, a ako ne pobedimo pružiću im ruku". Podsetimo, potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov je u ponedeljak rekao da supruga Vuka Jeremića, Nataša, "upravlja celokupnim narko-tržištem u Srbiji". Predsednički kandidat SNS i aktuelni premijer Aleksandar Vučić se javno izvinio građanima i poručio da niko iz SNS nikada više neće uvrediti članove nečije porodice.

Na vanrednoj konferenciji za novinare Nataša Jeremić je rekla da ne prihvata izvinjenje. Ona je rekla i da se plaši šta će se dalje dešavati.

"Ne mislim da će na ovome stati, plašim se da će mi neko podmetnuti drogu. Ne znam šta je sledeće, iskreno se plašim", izjavila je Nataša Jeremić.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je konferencija Nataša Jeremić povodom izjave Milenka Jovanova primer dvostrukih aršina. Opširnije - OVDE.

Pročitajte još:

Suze za govornicom, rasprava ispred sale

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: