Vučić: Udarajte jače, pala muva na medveda

Naš je cilj da uradimo sve da Srbija ostane stabilna zemlja, poručio je predsednički kandidat Aleksandar Vučić na mitingu u Nišu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.03.2017.

19:50

Vučić: Udarajte jače, pala muva na medveda
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

"Zato ne nasedajte na provokacije kandidata bivšeg režima, ne reagujte na napade i isprazne štosove, nemojte da dirate bilo koga, pustite ih, jer, Srbiju ne mogu da pobede", dodao je Vučić.

"Oni rade svoj posao, a to im je bio plan od početka. I ne dirajte bilo koga zato što hoće da nas isprovocira...To rade u svakom gradu. Uz iste isprazne štosove, uz koje su izgubili i prethodne izbore, i ove će. Pustite ih na miru, jer Srbiju da pobede ne mogu, a to je najvažnije", obratio se Vučić građanima u dupke punoj niškoj hali "Čair".

On je zahvalio okupljenima koji su došli u velikom broju i što su, kako je rekao, istrpeli i izdržali sve napade do sada.

"Znao sam da mnogi koji su protiv nas neće birati sredstva u tom obračunu i da će da rade sve što im padne napamet, izmišljaju i vređaju, da rade i protiv Srbije, samo da bi se dočepali fotelja, za koje misle da su ih zaslužili", rekao je Vučić.

"A čime su iz zasluzili? Pljačkaškim privatizacijama, otimanjem narodne imovine, neradom, uvredama i programom koji se sastoji samo u tome da mrze mene i vas i svakoga ko ne misli kao oni", rekao je Vučić.

Razlika u odnosu na političke protivnike, podvukao je, mora da bude u tome što se poštuje drugačije mišljenje, "sa kojim se ne slažemo, ali smo spremni da čujemo svakoga ko drugačije misli".

"U tome je razlika između pristojne i normalne Srbije, za koju se borimo i one koju oni hoće da nam nametnu. Mi Srbiju mržnje nećemo da prihvatimo", naznačio je Vučić.

Zato, dodao je, nemojte da se ljutite mnogo na njih, njih to muči i izjeda.

"Koliko je vas ovde, svi oni zajedno kad se skupe, ne mogu da naprave ne u Čairu, nego sve Čaire da spoje, ne mogu toliko naroda da okupe", rekao je on.

To, podvukao je, dovoljno govori šta narod i građani Srbije misle.

Desetorica koja su se ujedinila protiv jednog ne misle da pobede njega, kaže, već građane i Srbiju, da zaustave našu zemlju i vrate je unuazad kako bi mogli da pune svoje džepove i pljačkaju.

"Znam da mi Srbi nikada nismo zadovoljni ni sa jednom vlašću. I Tita smo kritikovali dok je vladao, mada krišom zbog manjka sloboda, nije nam valjao ni Milošević, Koštunica, ni Djinđić. Ne kažem da treba neko da nam valja sada, već donesite odluku na osnovu toga da li vaša deca imaju ili nemaju budućnost. Samo se time rukovodite", podvukao je on.

Protivnicima je poručio da nastave da udaraju, ali malo jače, jer ovo što rade nije ništa.

"Pala muva na medveda. Jače udarajte, mi nećemo da vraćamo uvredama, mi ćemo da pobeđujemo autoputevima, radnim mestima i radom", dodao je Vučić.

Rekao je da zna kako se teško živi u Srbiji i da je zbog toga počeo da otvaranj brojne fabrike.

"Oni su zatvorili sve fabrike u Nišu. Sve što je otvoreno to smo mi otvorili posle njih i još ćemo više otvarati. Nismo nijednu zatvorili", kazao je Vučić.

On je podsetio da je cela vlada bila u Nišu pre nekoliko meseci, a da je i pre i posle toga vlada ulagala napore da obezbedi investicije i radna mesta.

Podsetio da je pre tri godine otvorio Džonson elektrik, koji će uskoro imati 3.000 radnika, da se gradi fabrika Leoni koja će zaposliti 2.000 radnika, da su tu Cumtobel, da je potpisan ugovor sa filipinskim IME...da se gradi i uskoro posle izbora će biti otvoren i najmoderniji u jugoistočnoj Evropi Klinički centar u Nišu.

Kako je rekao, za fasade u Nišu je vlada izdvojila 210 miliona dinara, grade se i završavaju Koridor 10 i istočni i južni krak...

Dodao je i da će uskoro otpočeti radovi na putu Niš - Priština, a onima koji kažu da je to "velikoalbanski put" poručio da je Gračanica bila i biće Srbija.

Vučić je podsetio da rezultate daje i politika za koju su govorili da neće opstati, da je naš cilj EU, ali da smo jedina zemlja u Evropi koja nije i neće uvoditi sankcije Rusiji.

"Nećemo zabadati nož u leđa našim tradicionalnim prijateljima", rekao je.

Upozorio je i da ima mnogo onih i spolja i iznutra koji bi želeli da Srbija nije dovoljno jaka da se suprostavi izazovima i podsetio na vreme kohabitacije, kada se, naglasio je, dogodio i pogrom Srba na KiM, ali i priznavanje nezavisnog Kosova, što je, objasnio je, bilo moguće upravo zbog nejedinstva i slabosti Srbije.

"Snažna i jaka, brža, bolja Srbija uvek ima spreman i snažan odgovor" poručio je.

Govoreći o aktuelnim istraživanjima ukazao je da je potpuno nerešeno i da "njih desetorica" imaju koliko on sam.

"Oni su blizu njihovog uspeha, a propasti Srbije", naglasio je Vučić.

Poručio je građanima da budu istrajni u svojoj borbi i izađu na izbore.

"Svi koji ne izađu glasaće za povratak u prošlost, pljačkašku privatizaciju. To je praznik demokratije da izađemo na izbore, da ih pošteno pobedimo i pokažemo da Srbiju ne mogu da vrate nazad. Naša politika je da gledamo unapred, u decu, šta možemo da uradimo za Sbriju a ne protiv nekog u Srbiji", kazao je Vučić.

On je poručio da se 2. aprila odlučuje o budućnosti i sudbini Srbije, da pokažemo da Srbija hoće da živi od svojih ruku, ne od milostinje.

Prvi potpredsednik Vlade i predsednik SPS Ivica Dačić, koji se obratio pre Vučića, podsetio je koliko je kroz istoriju taj kraj dao žrtava za Srbiju.

Dačić je poručio da je vreme da Srbija pobeđuje u miru, a ne samo u ratu.

Zbog toga je, kaže, uz Vučića, da se uspostavi jaka zemlja, jer samo jaka država može da se izbori sa nacionalne interese.

Iza drugih kandidata, kako kaže, nalaze se lideri DOS-a koji nisu smeli da izađu na izbore.

"Glasovi za sve druge kandidate predstavlja zavitlavanje ove države. Glasanje za njih znači glasati za ono najgore što je DOS doneo Srbiji, znači da u stvari glasate za Tadića, Jovanovića, Živkovića...", rekao je.

"Glasate i za one koji smatraju da je Srbija kriva za sve ratove, koji smatraju da je KiM nezavisna država, da je RS genocidna tvorevina. Za one koji su uništili radna mesta u Nišu. Oni koji su opljačkali ili uništili Sbriju pa nisu smeli lično da se kandiduju na izborima", rekao je on.

On je kazao da je važno da padnu maske sa svih predsedničkih kandidata koji se kandiduju protiv Vučića.

A kad je o Vučiću reč, on je rekao:

"Nije on kandidat neke stranke, već je on kandidat svih građana Srbije, kandidat naroda i za budućnost Srbije", poručio je Dačić.

Posebno se obratio "drugaricama i drugovima" i poručio da su SPS i JS doneli odluku da podrže Vučića, jer je on čovek koga podržava najveći deo građana Srbije.

U ime omladine Niša govorio je student Medicinskog fakulteta Aleksandar Radivojević, koji je rekao da generacija kojoj pripada konačno vidi perspektivu da ostane i živi u svojoj zemlji.,

Maja Ristić, mlada gluvonema frizerka, koja obrazuje gluvoneme, rekla je da je Srbija sa Vučićem cenjena u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: