"Smrt radnika 'Goše' mora da bude lekcija za vlast"

Poslanik DS Radoslav Milojčić kaže da smrt radnika Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke D.M. mora biti lekcija za sve vršioce vlasti u Srbiji.

Izvor: Beta

Sreda, 22.03.2017.

17:55

On je istakao da duboko saoseća sa porodicom radnika.

Milojčić, koji je i nekadašnji predsednik opštine Smederevska Palanka, rekao je da je nepohodno sistemsko rešenje za problem "Goše" i sličnih preduzeća kako se takva situacija ne bi ponovila.

D.M. je izvršio samoubistvo na radnom mestu, a kako je predsednik Samostalnog sindikata te fabrike Milorad Miloradović kazao, njegov kolega ubio se na radnom mestu zbog izuzetno teške ekonomske situacije u porodici.

"Duboko saosećam sa porodicom D.M. i njegovim kolegama i želim da ovo svima bude lekcija da ljudski život nema cenu i da ovo mora biti poslednji slučaj samoubistva zbog neodgovornosti države. Kao i uvek, nakon svakog ovakvog tragičnog slučaja, pitamo se ko je odgovoran, kako je ovo moglo da se desi", rekao je Milojičić.

On je rekao da bez ikvakve namere da politički zloupotrebljava taj događaj želi da kaže da je odgovoran aktuelni ministar privrede Goran Knežević, jer "nije prstom makao" da pokuša da nađe sistemsko i održivo rešenje za radnike koji godinama već nemaju zdravstveno i penziono osiguranje i koji rade bez plate.

"Iako je pre skoro godinu dana iz ministarstva privrede najavljivano osnivanje konzorcijuma za remont i proizvodnju vozila, koji bi činili delovi Zastave kamiona, FAP-a, 14. oktobra, kao i Goše, te najave nisu se obistinile, kao što to i biva sa obećanjima Srpske napredne stranke", naveo je Milojičić.

Dodao je da ga užasava što u Srbiji ne postoji granica za ugrožavanje prava radnika, kao i to što je sve dozvoljeno i niko nije odgovoran.

"Radnici u celoj Srbiji su u strahu, boje se za egzistenciju svoje porodice, nemaju izlaza i nažalost sve ga ćešće vide u ovakvim tragičnim postupcima", kazao je Milojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: