"Predsednička debata u FR bez pobednika, burkini tema"

Vodeći predsednički kandidati u Francuskoj Marin Le Pen i Emanuel Makron imali su žestoku debatu zbog "burkinija", piše BBC.

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2017.

08:26

Foto: GettyImages

Burkini je kupaći kostim koji nose pojedine muslimanke.

Liderka Nacionalnog fronta navela je da multikulturalizmu mora doći kraj, ali Markon je potom naveo da ona Francusku pravi neprijateljima muslimana.

Istraživanja javnog mnjenja navode da će ona osvojiti najviše glasova u prvom krugu izbora, ali da će Makron slaviti u drugom, navodi BBC.

U debati u kojoj je učestvovalo pet predsedničkih kandidata – Le Penova, Markon, Fijon, Amon i Melanšon – bilo je žestokih međusobnih udaraca zbog zapošljavanja, terorizma i mesta Francuske u Evropi.

BBC navodi da je teško odrediti ko je pobedio u debati, da niko nije grešio i da su svi ostvarili neke poene, tako da će građani sami doneti svoje zaključke.

"Markon je imao dobru noć. Najmanje dva puta je napao Marin Le Pen mirnim, ali strogim tonom. Ona je bila nešto manje dobra. Njenim pristalicama neće smetati, ali pobednički predsednički kandidat mora da izađe iz zone konfora, a ona ne deluje da može to", ističe BBC.

"Fijon takođe nije zasijao, a osim Makrona pobednik je i levičar Melanšon čiji su komentari privukli. pažnju. Amon se nije primećivao", dodaju oni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: