Abadi zahvalio Trampu zbog uklanjanja Iraka iz uredbe

Premijer Iraka Hajder al-Abadi zahvalio jepredsedniku SAD Donaldu Trampu što je uklonio Irak sa liste zemalja čijim državljanima je zabranjen ulazak u SAD.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.03.2017.

00:17

Default images

Abadi je rekao da traži jaču saradnju u borbi protiv ekstremista Islamske države, prenosi Rojters.

Dva lidera sastala su se u Beloj kući prvi put otkad je Tramp došao na mesto predsednika 20. januara. Abadi pokušava da porazi ekstremiste Islamske države koji su osvoji velike delove iračke teritorije.

Nakon što se Abadi žalio, Tramp je u revidiranoj uredbi ovog meseca izbacio Irak sa liste zabrane, jer ta zemlja sarađuje sa SAD.

Prvobitnu i revidiranu uredbu blokirali su federalni sudovi.

Tramp je rekao da je takva uredba potrebna zbog odbrane zemlje od terorističkih napada.

"Zahvaljujem Vam na uklanjanju Iraka iz uredbe... to je pozitivan ishod na zahtev Iraka kojim se poboljšava veza sa Irakom i vrednost Iraka u iračko-američkim odnosima", rekao je Abadi Trampu.

Tramp je rekao da zna da se Abadijeve snage snažno bore protiv Islamske države.

"To nije lak posao. To je veoma težak posao. Vaši vojnici se snažno bore. Znam da Mosul napreduje... smislićemo nešto. Naš glavni cilj je da se otarasimo IS. Otarasićemo se IS. To se sada dešava", dodao je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: