"Izetbegović da otkoči krizu vlasti, on ju je izazvao"

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da krizu vlasti koja je nastala u BiH treba da otkoče oni koji su je izazvali - SDA i Bakir Izetbegović.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.03.2017.

22:11

Foto: Tanjug, arhiva

Ivanić je ponovio da nije on blokirao rad Predsedništva BiH i da pitanje funkcionisanja vlasti ne treba biti upućeno njemu.

"Pitanje rada Predsedništva treba usmeriti, pre svega, Izetbegoviću", rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu, prenele su Nezavisne novine.

On je napomenuo da i parlament BiH treba da radi i da tu nije bilo dileme, što se njega tiče.

"Ne mislim ni da Predsedništvo ne treba da radi. Naprotiv, trudio sam se da radi, ali ne želim da prihvatim odgovornost za stvari koje nisam proizveo. To treba da kažu drugi", naglasio je predsedavajući Predsedništva BiH.

On je izrazio očekivanje da oni koji su napustili sednicu Predsedništva i koji nisu glasali kažu koji je način da se sve vrati u normalu.

Na konstataciju da je revizija dobila svoj ishod, Ivanić je poručio da to ne znači da stvari treba posmatrati kao da se ništa nije desilo.

"Naravno, oni koji su proizveli ovakvu situaciju treba da kažu šta dalje. Ja čekam predlog da bih se mogao izjasniti", naveo je Ivanić.

On smatra da bi svi trebalo da sačekaju da Izetbegović kaže šta je uslov da se Predsedništvo vrati u normalan rad.

Naprotiv, kriza treba da ostane na onoj adresi na kojoj je nastala, a to je vaninstitucionalno delovanje, donošenje odluka u ime BiH mimo institucija BiH, a ništa od toga nisu uradili srpski predstavnici, kaže Ivanić.

On je rekao da još čeka nalaze istrage o otvaranju njegove pošte, koju sprovodi Ministarstvo inostranih poslova BiH.

"Istraga još nije završena. Kada budem video šta je sadržaj istrage i ako se zaista otkrije da je mimo moje volje i unutar ambasade otvarana pošta, naravno da ću tražiti sankcije", poručio je Ivanić.

On je istakao da nijedan jedini problem nije proizveden iz Republike Srpske ili od partija koje čine većinu u parlamentu BiH, a dolaze iz Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: