"Čini mi se neizbežno da inicijativa uđe u izborni proces"

Aktivista Inicijative "Ne (da)vimo Beograd" Dobrica Veselinović izjavio je da mu se čini da je neizbežno političko angažovanje te organizacije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.03.2017.

11:37

On je pojasnio da se to odnosi njeno uključivanje u izborni proces na sledećim izborima.

"U ovakvoj postavci stvari i anticipiranju da će se stanje u društvu, nažalost, nepovoljno razvijati za sve progresivne snage, sve mi se više čini da je naše političko angažovanje neophodno", izjavio je Veselinović za list Danas.

Veselinović je rekao da ta organizacija već tri godine vodi borbu protiv projekta "Beograd na vodi" a da je uključena i u mnoštvo drugih aktivnosti koje se tiču građanskog aktivizma.

"Pitanje koje postavljamo sebi samima svakodnevno jeste koji su dometi građanskog aktivizma i gde su njegove granice?", naveo je on.

Veselinović je dodao da je već sve poznato po pitanju rušenja u beogradskoj četvrti Savamala, odnosno da se zna i ko su inicijatori, ko nalogodavci a ko izvršioci tog dela.

"Ali sada se postavlja pitanje do kada je moguće živeti u simulaciji društva i praviti se da je sve u redu, da postoji sistem, nezavisne institucije, profesionalna policija a kada građani moraju preduzeti neke drastičnije mere kako bi odbranili svoje dostojanstvo i zdrav razum pre svega", rekao je on.

Govoreći o mogućnosti da gradonačelnik Beograda Siniša Mali ostane na vlasti ceo mandat, Veselinović je izrazio nadu da će ga građani Beograda pritiskom naterati da podnese ostavku a da će ga nadležni organi "uhapsiti i osuditi za mnogobrojna krivična dela koje je počinio".

"Sam taj čin povući će za sobom i celu piramidu korumpiranog sistema... Odbrojavaju se poslednji dani Siniše Malog i on to zna i mi to znamo", rekao je Veselinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: