Beli: Vajdiću se i davaću narodu; želim da budem kao Tito

Predsednički kandidat Grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli, Beli - samo jako" Luka Maksimović predstavio se na javnom servisu.

Izvor: Beta

Nedelja, 19.03.2017.

23:10

Beli: Vajdiću se i davaću narodu; želim da budem kao Tito
Foto: Tanjug / Milutin Markoviæ

Njegovo predstavljanje prošlo je u tonu u kakvom je započeo kampanju - šaljivo i kao parodiju na politički sistem, piše Tanjug.

Maksimović je, u ulozi Preletačevića, u ranije snimljenom video-materijalu odgovarao na brojna pitanja svog saradnika iza kamere, pa se tako dotakao tema MMF-a, statusa Kosova i Metohije, finansiranja kampanje, pitanja zašto je ušao u politiku...

Njegova glavna poruka, kako je nekoliko puta ponovio, jeste da želi da se "ovajdi", odnosno da ima ličnu korist, ali, kako je naglasio, i da novac daje narodu, da bi, na taj način, ostao 50 godina na vlasti.

"Ja gledam da imam svoj lični interes, ali da dam i narodu. Suština je da ću krasti, da ću se vajditi, ali i da ću dati narodu. Tako treba raditi i tako smo namireni i mi i oni", rekao je Preletačević.

Upitan da li je tačno da ga finansira američki biznismen Džordž Soros, Preletačević je odgovori da su dobrodošli svi oni koji daju novac.

"Ko da više love, taj je dobrodošao. Nebitno je ko finansira. Ko je spreman da uloži novac u nešto što je dobro, taj je dobrodošao", rekao je Preletačević.

On je dodao i da je dobar prijatelj sa predsednicima SAD i Rusije Donaldom Trampom i Vladimirom Putinom i poručio da želi, kako je rekao, da bude kao nekadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito, "da pomiri i istok i zapad" kako bi se širila ljubav, a ne deca slala u ratove.

"Treba da izađete na izbore, jako je bitno. Dosta ste sedeli kući, ništa niste radili. Suština je da sada uradite nešto novo i bitno, izađite 2. aprila na izbore i zaokružite broj pet - Ljubiša Preletačević Beli. Ljubi čika, bez sikiranje", poručio je Preletačević građanima Srbije.

Preletačević, koji je kandidat Grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli, Beli - Samo jako", kazao je da je problem ostalih predsedničkih kandidata što ga ne smatraju realnim, ističući da će uskoro shvatiti da je jako realan.

Kada je reč o statusu južne srpske pokrajine, Preletačević je rekao da će da napravi "toliko bajnu i sjajnu priču" da će Kosovo, kako je rekao, samo poželeti da se vrati.

"Izvolite, možete da se vratite, ne samo vi, već i Bugarska, Grčka... Od Mađarske do Grčke da se svi ujedinimo", rekao je Preletačević, nazivajući to "Belom osovinom".

Preletačević se dotakao i odnosa prema Međunarodnom monetarnom fondu i naglasio da ih treba izbaciti.

"Ne znam ko to drži. Lepo 'out', izlaziš iz zemlje, a sva lova kod 'čike'. Narod zna da je lova kod mene, treba ti nešto, dođeš kod mene, pitaš - treba mi za to i to, ja iskeširam sve iz džepa, odem, proverim da li si to uradio i lepo", rekao je Preletačević ističući da su banke i krediti nepotrebni, jer se na ovaj način gradi i vraća poverenje među ljude.

Kandidat Grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli, Beli - Samo jako" pozvao je građane na kraju svog termina na javnom servisu da izađu na izbore i da zaokruže broj pet, sa porukom "Ljubi čika, bez sikiranja".

On je kasnije na Fejsbuku povodom svog predstavljanja objavio:

"Večeras ste imali priliku da vidite kako se banalizuje politika. Ostavio sam vam pet minuta tišine da razmislite malo o svemu, prevodioci nisu mogli da prevedu pa su se menjali, RTS se ogradio od 'neistine', a voditeljki ništa jasno nije bilo. I sad Vučić treba nešto da priča, ljubi ga čika. SAMO JAKO! AVE BELI! 5!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: