Karadžić odgovorio na žalbu haškog tužilaštva

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je od Žalbenog veća Haškog tribunala da odbije žalbu tužilaštva.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2017.

16:10

Karadžić odgovorio na žalbu haškog tužilaštva

Tom žalbom je zatraženo da ga tribunal osudi na kaznu doživotnog zatvora.

U odgovoru na žalbu Tužilaštva, Karadžićevi advokati su na 70 strana detaljno ukazivali zašto smatraju da žalba tužilaštva mora da bude odbijena u celosti.

Karadžić je u martu 2016. godine osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti u Bosni i Hercegovini 1992-1995. godine.

Žalba tužilaštva Haškog tribunala je Žalbenom veću podneta početkom decembra 2016. i ima 89 strana, dok je Karadžićeva žalba koja je takođe nedavno objavljena i ima 233 strane.

Karadžić je u svojoj žalbuiosporavao navode presude i tražio oslobađajuću presudu.

Ranije je iz Tribunala saopšteno da Karadžić i haški tužioci imaju rok da do 15. marta ulože odgovore na žalbe suprotne strane, da bi usmeno izlaganje žalbi trebalo da bude održano na proleće 2018. godine, a konačne presude se očekuju godinu dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: