Drama na nebu: Ugasio se motor hrvatskog MiG-a tokom leta

Motor MiG-a 21 Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iznenada se ugasio tokom leta u sredu, javljaju hrvatski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2017.

20:05

Drama na nebu: Ugasio se motor hrvatskog MiG-a tokom leta
Ilustracija: Gettyimages

Kako nezvanično saznaje Dnevnik Nove TV iz pouzdanih izvora, tragedija je izbegnuta samo zahvaljujući prisebnosti pilota, koji je uspeo da sleti u vazduhoplovnu bazu na Plesu.

Incident se dogodio na letu iznad Brodsko-posavske županije, a u trenutku kada je motor MiG-a 21 prestao da radi preko radio-veze se čulo: 'Pada kao cigla!'

U Ministarstvu odbrane nisu potvrdili, ali ni demantovali gašenje motora, već kažu samo da se dogodio 'jedan tehnički problem'.

"Možemo da potvrdimo da se dogodio jedan tehnički problem na avionu tokom leta, nakon čega se letelica vratila u vazduhoplovnu bazu na Plesu. U ovom trenutku još uvek se obavljaju svi potrebni tehnički pregledi kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do toga", navodi se u odgovoru pres-službe hrvatskog ministarstva.

Uprkos prethodnoj najavi da će MiG-ovi leteli od ponedeljka do petka, danas ipak nisu leteli, prenosi "Jutarnji list".

Ovaj se incident događa u senci izveštaja Mirka Šundova, načelnika Glavnog stožera hrvatskih Oružanih snaga, o velikim problemima hrvatskih letelica.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je ono što je videla u tom izveštaju prilično zabrinjavajuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: